Annonce
Vesterhavsposten

Ny roman foregår Henne om Hjørnet

- Akkurat inden man når til Henne Strand, ligger et sommerhus på hjørnet, og navnet på det hus - “Henne om hjørnet” - har altid stået for mig som det fineste eksempel på et ordspil med dobbelt betydning, skriver Estrid Dyekjær i en mail om dette billede. Med på billedet er hendes stakkels børn, der måtte cykle turen for at tage billedet og ikke engang fik en is ud af det. Det er Ellen, 11 år, Carl, ni år, og Ingrid, seks år. Privatfoto
Estrid Dyekjær har skrevet en roman, der delvist foregår i et sommerhus i Henne, som forfatteren kender, men aldrig har været inde i.
Annonce

Kærgård/Henne: - Når man har aset sig næsten syv km på cykel i strid vestenvind og bagende sommersol og kun er syv år gammel, er det en udfrielse af de helt store, når man når det hus på hjørnet, hvor et stort skilt både navngiver huset og varsler den forjættede målstreg ret fremme: Henne om hjørnet.

Sådan fortæller forfatter Estrid Dyekjær i en mail om en oplevelse i 1986. Hendes familie holdt - og holder stadig - nemlig sine ferier i et rødt aftægtshus i Kærgård Klitplantage.

Nu er "Henne om Hjørnet" blevet et af de steder, hvor hendes nye roman foregår. Den hedder ’Andres Liv’ og er en selvstændig fortsættelse af debutromanen fra sidste år.

Annonce

Har ikke været i huset

Forfatteren har faktisk aldrig været i huset.

- Da mine hovedpersoner på et tidspunkt i handlingen skulle på ferie, var det altså der, de skulle bo. Både fordi huset står for mig som et lysende og lykkeligt sommerminde, og fordi det sted i romanen er sådan et vigtigt vendepunkt for handlingen. Pointen, med at der er noget nyt, der venter Henne om Hjørnet, er måske lidt skarpt skåret, men jeg kunne ikke lade være, skriver forfatteren.

Annonce

Brugt sommerhus i 40 år

Det er fyrre år siden, Estrids forældre købte huset i Kærgård Klitplantage, og siden da har familien tilbragt alle sommerhalvårets ferier og langt de fleste weekender i huset i skovbrynet.

Romanerne skrives dog i et parcelhuskvarter i Ålsgårde nær Helsingør.

Estrid Dyekjær udgav i 2019 sin debutroman, "To liv", der hurtigt blev fulgt op af en børneroman, "Det røde lyn". Hun har også bidraget til en novellesamling, "Hvor du er".


Da mine hovedpersoner på et tidspunkt i handlingen skulle på ferie, var det altså der, de skulle bo. Både fordi huset står for mig som et lysende og lykkeligt sommerminde, og fordi det sted i romanen er sådan et vigtigt vendepunkt for handlingen. Pointen, med at der er noget nyt, der venter Henne om Hjørnet, er måske lidt skarpt skåret, men jeg kunne ikke lade være.

Forfatter Estrid Dyekjær


Den nye bog "To Liv" udkommer 13. august. PR foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Vikingemad på Bork Havn

Vesterhavsposten

Lokal dyrepark findes det?

Annonce