Annonce
Vesterhavsposten

Ny vinbutik i hjertet af Nymindegab: - Hvis vi kan få én procent af dem, der kører forbi, ind i butikken, bliver det en succes

Torben Fahl (tv.) glæder sig til at slå dørene op på torsdag den 1. juli i butikken, som han og Mike Brinch Stage længe har gået med tankerne om at åbne. Foto: Martin Jørgensen
Mike Brinch Stage og Torben Fahl er i samarbejde med Bichel Vine ved at starte en ny vinbutik op i Nymindegab. Der åbner torsdag den 1. juli.

Nymindegab: - Mange har en holdning til vin. Faktisk er det én af de ting, som de fleste mennesker har en holdning til.

Sådan lyder det fra Mike Brinch Stage, medindehaver af den nye vinbutik i Nymindegab, der i første omgang kommer til at fungere som en pop up-butik i de næste tre måneder.

- Vi tænkte, at det kunne være sjovt at prøve noget nyt i byen. Der kører så mange mennesker forbi hovedgaden herude, og hvis vi bare kan få én procent til at stoppe, kigge ind i butikken og købe noget, så kan vi få en rigtig god forretning, fortæller den 31-årige vinentusiast fra Nymindegab, som til dagligt arbejder som Food & Beverage Manager hos Nymindegab Kro, men nu også kommer til at have lidt ekstra at give sig til på den anden side af vejen.

Annonce

- For mig handler det om, at der er synergi i alt, hvad jeg forholder mig til i mit liv. Vi kan give vores gæster en god mad-oplevelse på Nymindegab Kro, og så kan de efterfølgende gå over i butikken på den anden side af vejen og få god rådgivning om forskellige vine, de måtte være interesseret i.

Foruden et øget salg af vin fra det den store aarhusianske vinimportør, Bichel Vine, håber Mike Brinch Stage også, at stedet på sigt kan være en mulighed for tjenereleverne på Nymindegab Kro.

I butikken kan de få en chance for at få udvidet deres viden omkring vin, der ligger uden for det traditionelle menukort på kroen.

Forskellige reoler er så småt ved at blive fyldt med alverdens vine. Foto: Martin Jørgensen
Der vil også være mulighed for at købe snacks og andre lækre specialiteter med sig, som kan kombineres både med vin og øl, der også sælges i butikken. Foto: Martin Jørgensen

Vin med sjæl

Mike Brinch Stage er dog ikke selv at finde i butikken i alle ugens tre dage, hvor butikken holder åbent. Det er derimod Torben Fahl, som er blevet ansat som butiksbestyrer.

Han har netop bestået sin sommerlier-eksamen og er nu klar til at bruge sin viden i praksis for lokale og turister, der slår vejen forbi.


Det kunne være fedt at få en eller to ansatte, der kunne drive butikken sammen.

Mike Brinch Stage


- Jeg glæder mig meget til, at vi åbner. Vi kommer til at have et højere serviceniveau end så mange andre, og i Bichel har vi en leverandør, som virkelig har et stort og flot udvalg, siger han og tilføjer om det fascinerende ved vin:

- Vin er jo smag og behag. Der findes mange mennesker, som bruger massevis af penge på dyr mad, men som efterfølgende går i Meny efter en dunk vin. Jeg synes, at man skal fokusere mere på begge dele, for vinen betyder så meget. Det er fantastisk, at alle vine gemmer på en historie om engagerede vin-bønder, der lægger deres sjæl i at lave en god vin.

Tre gode sommervine

Vesterhavsposten bad de to vin-eksperter om at anbefale tre gode vine til sommeren. Her er deres bud:

1. Bandol Rosé 2020, Chateau Canadel: Eks-verdensmester i rosé. Lavet på 50 % Mourvèdre, 35 % Cinsault og 15 % Grenache høstet i hånden. Mourvèdre og Cinsault presses direkte, mens Grenache macererer køligt i 24 timer, før den presses. Gæres ca. 20 dage og lagres derefter 6 måneder på cementtanke. Vinstokkene er godt 20 år gamle, og de vokser i amfiteaterlignende terrasser (restanques) med sydlig eksponering. Lækker, intens næse med frisk fersken, hindbær og melon. Fyldig i smagen - frugtig og letkrydret. Lang og vedholdende eftersmag. Velegnet til fisk, skaldyr og grøntsager med middelhavs eller asiatisk touc.

2. Chardonnay los Parientes 2020, Baettig, Traiguen: Lavet på 100 procent Chardonnay fra Traiguén - Chiles sydligste vinområde. Dyrket uden kemi og kunstvanding og høstet i hånden. Mineralsk duft med aroma af citrus og hvide blomster - ganske let vanilje fra fadet samt noter af honning og kvæde. Virkelig frisk, klassisk og energisk stil. Velegnet til retter med stegt fisk eller skaldyr samt til stegt kylling eller faste komælksoste.

3: Kamptal Grüner Veltliner 2020, Domæne Gobelsburg: Typisk Donau Grüner Veltliner med herlig friskhed og peber-agtigt krydderi. Lavet på 100 % Grüner Veltliner - vinificeret og lagret på stål. Duft af mandler, hvid peber og hvide blomster - frisk og ligetil smag, men med intensitet nok til at være en fremragende madvin.

Kilde: Mike Brinch Stage, Torben Fahl og Bichel.dk

Torben Fahl har en fortid som tjener, men har i en årrække været væk fra faget. Nu glæder han sig til at komme tilbage til noget af det, han holder meget af.

- Jeg har altid vidst, at jeg skulle tilbage til det. Måske ikke på fuldtid, men i hvert fald tilbage. Jeg har ikke helt kunnet holde mig væk fra tjenergerningen og har hjulpet list hist og her, men jeg ser frem til at starte op på torsdag.

Annonce

Årlig fuldtidsforretning

De to vin-entusiaster deler begge passionen for vin, og man skal bare lytte til dem i et par minutter, før man er klar over, at det er på et lidt andet niveau end gennemsnitsdanskeren.

Ambitionen er at skabe en forretning, som kan blive så stor en succes, at det kan blive en permanent løsning, der ikke er afhængig af turistsæsonen.

- Det kunne være fedt at få en eller to ansatte, der kunne drive butikken sammen. Og så håber vi også, at forretningen kan være med til at få byen til at blomstre, siger Mike Brinch Stage.

Vin smager vidt forskelligt alt afhængig af, hvor de kommer fra, fortæller Mike Brinch Stage. Foto: Martin Jørgensen

Men er det realistisk at drive en vinbutik i en mindre by som Nymindegab?

- Det synes jeg helt klart, at det er, og det er endda sagt med jysk forbehold. Vi har den fordel, at vi ikke skal starte forfra med at indkøbe en masse vin. Bichel bruger butikken som fjernlager, og det er deres varer, vi er med til at sælge. Uden dem kunne det ikke lade sig gøre, så vi har fundet en fornuftig løsning.

Åbningstiderne kommer til at være torsdag og fredag 14.00-18.00, mens det om lørdagen bliver 10.00-16.00. Foruden vin vil det også være muligt at købe andre specialiteter.

Annonce
Annonce
Vesterhavsposten

51 års butikshistorie er slut: Bolighus er sat til salg

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Det er ikke alle partier, der er gået i flyverskjul

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Her finder du PostNord Danmark Rundt, når løbet kører gennem Varde Kommune

Vesterhavsposten

Det vidste du ikke om: Birgitte fra Sportigan

Ugeavisen Varde

Det giver mening på flere plan at forlænge Vestkystvejen

Vesterhavsposten

Det vidste du ikke om: Bente fra JA Sko

Vesterhavsposten

Hvem hjalp vindmøller i gang for 30 år siden her?

Vesterhavsposten

Det vidste du ikke om: Gina fra Cleopatra

Ugeavisen Varde

Vi må reagere på dårlige arbejdsforhold for unge

Vesterhavsposten

Rema 1000 vil til Nørre Nebel – har kig på Shell-grunden

Vesterhavsposten

Hannes 10 år gamle drøm bliver en realitet til efteråret: - Hvis ingen andre laver det, så må jeg jo selv gøre det

Vesterhavsposten

Det vidste du ikke om: Hans fra Wagner

Ugeavisen Varde

Vi vil have reel borgerindflydelse i Din Forsyning

Vesterhavsposten

Golf vinder frem overalt, og Niels Peter fra Henne er én af dem, der har forelsket sig i sporten

Vesterhavsposten

90 borgere i Nørre Nebel ville høre om lejeboliger

Vesterhavsposten

Det vidste du ikke om: Jytte fra Frøjks Blomster

Vesterhavsposten

Mange deltagere til fodboldskole i Outrup

Vesterhavsposten

60 år og stadig på arbejdsmarkedet: Knud har ikke haft en eneste ledighedsdag og har ikke tænkt sig at stoppe foreløbigt

Vesterhavsposten

Tre desserter du kan lave på grillen

Vesterhavsposten

Lillian fylder tilværelsen med vejbod og loppemarked: - Jeg lægger aldrig skjul på, at jeg er på kontanthjælp

Vesterhavsposten

Tag endnu en tørn som senior og få en pengepræmie

Vesterhavsposten

Endelig: De tyske turister vender tilbage

Vesterhavsposten

14-årige Stine blev fascineret af violinen for 7 år siden - nu spiller hun på et arvestykke

Annonce