Annonce
Vesterhavsposten

Oksbøl har fået to nye brandmænd i 2019

Stationsleder i Oksbøl, Bo Vedstesen, mellem stationens to nye brandmænd, Thomas Nyholm, tv., og Niels Holm - begge 31 år. Foto: Yvonn Tittel
Falck i Sydvestjylland har meldt sig ud af landsdækkende kampagne ”Bliv brandmand nu” – for her er nok, der vil yde en indsats for alle.
Annonce

Oksbøl: Oksbøl Brandstation har fået to nye brandmænd i 2019. Begge er 31 år, og begge er en del af årsagen til, at Sydvestjyllands Falck har meldt sig ud af den landsdækkende kampagne ”Bliv brandmand nu”. Det fortæller områdeleder i Falck Sydvestjylland, Michael Friis.

- På landsplan er det svært at skaffe brandmænd nok. Fordi brandmand er en livsstil, der påvirker alle dele af din tilværelse, din familie, din arbejdsplads og din fritids, siger Michael Friis og fortsætter:

- Der er så mange andre tilbud til mennesker, og samtidig bliver du jo ikke millionær af at være deltidsbrandmand. Det er noget, man skal gøre, fordi man brænder for det.

Fuldt bemandet

  • Falck område Sydvestjylland dækker i Varde Kommune brandstationerne i:
  • Agerbæk, Ølgod, Nørre Nebel, Varde og Oksbøl.
  • Alle stationer er lige nu fuldt bemandet med deltidsbrandmænd.
Annonce

For mange er også skidt

Hvorfor prøver I ikke at få endnu flere brandmænd, nu der er en kampagne?

- Netop fordi det er en livsstil. Så når du har meldt dig som brandmand, så vil du også gerne bruges. Så nytter det ikke, at vi tager for mange ind, så du ikke kommer med ud, når alarmen går, fordi der er for mange. Det dræber motivationen, så det er den balance, vi skal holde, siger Michael Friis og fortsætter:

- Nogen går til fodbold, andre går til tennis. Vi går til brand, og så vil vi også gerne bruges.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce