Annonce
Vesterhavsposten

Opråb til jer unge: - Outrup er super fin, og man kan sagtens finde sig et arbejde i byen

Outrup kan umiddelbart godt virke som en prærieby, man bare kører igennem uden at se sig omkring. Men Katrine Guldager Mikkelsen, som er ansat i Dagli Brugsen, synes, det er en rigtig god by, hvor man møder mange forskellige mennesker hver dag. Foto: Michael Svenningsen
Katrine Guldager Mikkelsen bor i Skjern og arbejder 37 timer om ugen i Dagli Brugsen i Outrup. Hun er glad for det lokale miljø og den stabile arbejdsplads.

Outrup: - Jeg vil gerne huske navnene på de fleste af vores faste kunder her i Dagli Brugsen, og det kan godt være lidt af en udfordring, for vi har rigtig mange faste kunder, som kommer hver dag.

Sådan siger Katrine Guldager Mikkelsen. Hun er 20 år og arbejder på fuldtid i Dagli Brugsen i Outrup. Hun har været ansat i et år. Sammen med sin kæreste bor hun i Skjern. Den daglige tur fra Skjern til Outrup tager godt en halv times tid.

Tiden efter gymnasiet

Katrine blev for et år siden fastansat i Dagli Brugsen i Outrup, fordi hendes tidlige arbejdsplads Henne Mølle Å Badehotel lukkede på grund af covid-19. Hun begyndte på badehotellet sidste sommer, efter hun var blevet student fra Tarm Gymnasium, men blev efter to måneder nødt til at søge nyt arbejde.

- Jeg var flyttet sammen med en veninde i en lejlighed i Skjern. Det var tiden efter gymnasiet, og vi skulle bare hygge os og nyde livet. Jeg ville gerne finde et arbejde i en anden by, end der hvor jeg boede. Både for ikke hele tiden at rende ind i de samme mennesker og for at opleve noget nyt, siger Katrine.

Brugsuddeler Torben Knudsen har været ansat i Dagli Brugsen i 18 år. Han bor i Outrup sammen med sin kone Conni Knudsen. De har tre børn. Foto: Michael Svenningsen

- Outrup er en super god by at arbejde i og Daglig Brugsen er en fin arbejdsplads. Torben Knudsen, brugsuddeleren er en god chef. Man lærer at snakke med mange forskellige mennesker. Man kommer tættere på kunderne her i en lille by, end hvis man arbejdede i en større by. Det kan jeg godt lide og samtidig er det vigtig, at man opfører sig ordentlig og yder en god service. Langt de fleste kunder kommer jo igen, fortæller Katrine.

Annonce

Svært at finde unge mennesker

Katrine er et tydelig bevis på, at man sagtens kan være ung og arbejde i en lille by som Outrup. Det kan dog godt være lidt svært, at finde unge mennesker til at arbejde i Dagli Brugsen. Uddeler Torben Knudsen kæmper med at finde de yngre kræfter, når han slår ledige stillinger op i Brugsen.

Dagli Brugsens tre fastansatte er Marianne Thomsen fra Nørre Nebel, Christina Skovbjerg Lund fra Outrup og Katrine Guldager Mikkelsen fra Skjern. I alt er der 14 ansatte, både på fuldtid og deltid. Foto: Michael Svenningsen

- Der er ikke så mange unge i byen, og det er nærmest umuligt at få unge mennesker fra Varde eller nogle af de andre omkringliggende byer. Det forstår jeg også godt. Outrup er en lille by. Her er egentlig, hvad der skal være af indkøbsfaciliteter. Vi kunne godt bruge en tøjbutik, men det vil nok være svært at få til at løbe rundt, siger brugsuddeler Torben Knudsen.

Annonce

Mangler byggegrunde

- Vi mangler byggegrunde i Outrup. Hvis der er nogle familier, som ønsker at flytte hertil, er der ikke nogle attraktive byggegrunde. Det har vi hårdt brug for. Der bliver handlet huse i Outrup, men der bliver ikke bygget ny. Det mangler vi, siger Torben Knudsen.

Han bor sammen med sin hustru, Conni Knudsen, i Outrup.

Dagli Brugsen skal i år holde julefrokost sammen med brugsforeningerne i Nørre Nebel og Tistrup. De bliver cirka 160 mennesker.

- Vi har mange unge mennesker ansat, og vi tænkte, at det var en god idé at slå os sammen, så vi får en stor fest til julefrokosten, siger Torben Knudsen.

Brugsuddeler Torben Knudsen flyttede i 2003 til Outrup, efter at have været brugsuddeler på Grønland. Han holder meget af naturen og området ved Vesterhavet. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Vesterhavsposten

Julie har fået sin drømmelæreplads, men i 3. klasse fik hun en hård dom af skolelæren: - Du behøver ikke tage dine matematikbøger frem, du kan alligevel ikke finde ud af det

Annonce
Annonce
Vesterhavsposten

Formand for Nørre Nebel Håndværk & Handelsstandsforening: - Lige nu går det fint i Bredgade

Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Opråb til jer unge: - Outrup er super fin, og man kan sagtens finde sig et arbejde i byen

Vesterhavsposten

Frisør og autoværksted under samme tag

Vesterhavsposten

Købmand Hansens Ferieudlejning er optimistisk

Ugeavisen Varde

- Jaaaaa, vi gjorde det piger: En fantastisk sæson for pigerne endte med en kæmpe sejr og kvalifikation til oprykningsspillet

Vesterhavsposten

Rundspørge i Nr. Nebel: Stemmer du det samme som sidst?

Vesterhavsposten

Varde Kommune er klar til valg: Man må gerne medbringe sit eget skriveredskab til at sætte kryds

Ugeavisen Varde

Er vælgerne lullet i søvn?

Ugeavisen Varde

Socialdemokratiet fortæller ikke hele sandheden

Ugeavisen Varde

Ved vi, at Grærup gamle by er fri for PFAS - ellers bør det undersøges

Ugeavisen Varde

Flere tyskere vælger Vesterhavet: Tilfredsheden er helt i top

Ugeavisen Varde

Gabi og Peter er bølgefolket fra Nymindegab

Ugeavisen Varde

Indeklima på skolerne er ikke det bedste - hvad med rengøringen?

Vesterhavsposten

Thomas Møller fra Oksbøl er Årets pædagog

Ugeavisen Varde

Ny vaskemaskine? Her er fem gode råd før du slår til

Vesterhavsposten

Husrække i en by er som en tandrække

Vesterhavsposten

Stressfri jul: Køb julegaverne og lav småkagedejen i november

Ugeavisen Varde

Vi skal have det hele: Solcelleparker, land- og havvindmøller

Ugeavisen Varde

SF lover elektrisk medvind på cykelstierne

Ugeavisen Varde

Håb om borgermøde før boligprojekt i Oksbøl

Vesterhavsposten

Den hvide klapperslange er løs på Frøstruphave Efterskole

Vesterhavsposten

Lav det perfekte foder til havens fugle

Annonce