Annonce
Vesterhavsposten

På et år kører Niels Jørn 13.000 kilometer på cykel til og fra arbejde

Niels Jørn Hedeager Kristensen kører fra Alslev til Oksbøl Kaserne hver dag på cykel året rundt. Foto: Tatjana Johnsson
Bilen er skiftet ud med en cykel. Sektionsfører på Oksbøl Kaserne Niels Jørn Hedeager Kristensen kan ikke undvære at trampe i pedalerne. Det har han gjort i snart tyve år fra Alslev til Oksbøl Kaserne.
Annonce

Oksbøl: 60-årige Niels Jørn Hedeager Kristensen har kun 13 dage tilbage, inden han går på pension efter 40 års virke på Oksbøl Kaserne som sektionsfører på værkstedet for bæltekøretøjer.

Garagen er indrettet til reparation af diverse cykler, som Niels Jørn Hedeager Kristensen elsker at rode med. Foto: Tatjana Johnsson

- Jeg bor i Alslev og kører på cykel til kasernen i Oksbøl hver dag, det er 19 kilometer hver vej, siger Niels Jørn og tilføjer:

- Det er kun, hvis der er under fem minusgrader, at jeg tager bilen. Blæst og regn holder mig ikke tilbage, siger den cykelglade militærmand.

Annonce

Maratonløb og diskusprolaps

Det startede med motionsløb i ungdomstiden.

Omkring 13.000 kilometer kører Niels Jørn Hedeager Kristensen årligt til og fra arbejde på cykel.

- Jeg begyndte at løbetræne som 17-årig og har gennemført i alt ni maratons, men som 38-årig fik jeg en diskusprolaps, og så skulle jeg jo finde på noget, der var mindre belastende for ryggen, siger han.

Dengang kunne Niels Jørn også lige nå fem kilometers motionsløb i middagspausen på Oksbøl Kaserne.

Annonce

Vejret bestemmer

Det tager som regel mellem 40 til 60 minutter for Niels Jørn at cykle på job.

- Det kommer jo også an på vejret. Hvis Tarphagebroen er oversvømmet, så kører jeg en de tour over Varde og får fem kilometer mere i benene hver vej den dag.


Hvis Tarphagebroen er oversvømmet, så kører jeg en de tour over Varde og får fem kilometer mere i benene hver vej den dag.

Niels Jørn Hedeager Kristensen


Annonce

Udstyr hvad er det?

Hvis man tror, at Niels-Jørn har specielt udstyr til alle de kilometer på cykel, så tro om igen.

- Jeg kører for det første aldrig hjem i uniform. Regner det, tager jeg en regnfrakke på, men aldrig regnbukser. Det betyder ikke spor, om man bliver lidt våd, bare man holder sig i gang og varm, siger Niels-Jørn.

Niels-Jørn har de sidste 15 år kørt på den samme mountainbike-cykel.

Annonce

Cykelferie i bjergene

- Når min kone og jeg holder ferie, er det på cykelferie til Sydeuropas bjerge i Spanien, Frankrig og Italien eller til vulkanøerne Gran Canaria og Fuerte Ventura. Der har vi så racercyklerne med, siger Niels-Jørn, der pointerer, at hans kone faktisk kører meget mere på cykel end ham - også på job.

Når Niels-Jørns kone Pia Schultz-Lorentzen kører på arbejde i Varde er det nemlig via Tarp for at få ekstra fem kilometer på cykeltælleren.

Annonce

Fordele og tanker om cykling

Da Niels-Jørn måtte skifte løbeskoene ud med cyklen, opdagede han flere ting.

- Det er skånsomt at cykle for kroppen i forhold til at løbe langt. Har man løbet et maraton, tager det kroppen en uges tid at komme sig, sådan er det ikke på cykel, selvom man tager en langdistance.

Niels Jørn Hedeager Kristensen deler interessen for cykling med sin kone. De tager på mange cykelferier i bjergene i Sydeuropa sammen og har blandt andet kørt tværs over Frankrig også. Foto: Tatjana Johnsson

Niels Jørn er sjældent syg.

- Jeg synes, cykling afstresser, man får blæst hovedet igennem og tankerne på flugt, og så er det bare fantastisk at se solen stå op og opleve de fire årstider på nært hold.

Annonce

Motion som senior

Niels Jørn vil altid dyrke motion.

- Jeg har aldrig været medlem af en cykelklub, fordi jeg kører så meget til daglig, men nu må vi se, hvad fremtiden som pensionist bringer, slutter militærmanden, der elsker at indtage slik og rødvin i weekenderne.

Helt uden dårlig samvittighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Gul stue vinder bronze

Annonce