Annonce
Vesterhavsposten

På Glasgården skæres den personlige feriesouvenir

Glasgården ligger på vej ud til Henne Strand, og har lige haft et års fødselsdag på den nye adresse, der tidligere husede en skole. Foto: Tatjana Johnsson
Helle er indehaver af en gårdbutik på vej ud til Henne Strand, hvor det også er muligt at besøge glasværkstedet, hvor man kan prøve at skære i glas.
Annonce

Henne: Helle Uhd Jakobsen driver Glasgården på Strandvejen, der ligger i den gamle skole skråt over for den Michelin-stjernede Henne Kirkeby Kro. Her både sælger og producerer hun glaskunst, og har henved ti ansatte - inklusive fleksere og studentermedhjælpere.


Vores beliggenhed helt ud til vejen mod Henne Strand gør hele forskellen, ud over onlinesalg på shoppen.

Helle Uhd Jakobsen


- Vi har lige haft et års fødselsdag på denne adresse. Tidligere lå vi i henved ni år i Ølgod, men nu har vi søgt om at få lov til at bo i gårdens stuehus, min mand og jeg, siger Helle Uhd Jakobsen, der oprindelig er uddannet pædagog og snart har levet af sin glaskunst i ti år.

Annonce

Det begyndte som en hobby.

- Interessen for glas opstod, mens jeg gik på seminaret, og et efterfølgende glaskursus gjorde udslaget, jeg måtte have en ovn. Ovnen trak andre glasinteresserede til, som ville låne ovnen, og sådan har jeg fastholdt passionen for mit håndværk i et fællesskab med andre, siger hun.

Mange turister kommer forbi med drivtømmer, de har fundet, som de gerne vil have pyntet med glas - som en helt unik souvenir fra Vestkysten, fortæller Helle Uhd Jakobsen. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Beliggenhed betyder meget

Glasgården ligger ideelt ud til vejen for forbipasserende turister, der er på vej ud til Henne Strand.

- Man kan til hver en tid komme ud og kigge i det arbejdende glasværksted, der ligger bagerst i gårdbutikken, siger Helle Uhd Jakobsen og tilføjer:

Man kan altid tage et kig ind i hjertet af Glasgården i værkstedet, hvor der er cirka ti ansatte. Man kan også komme på glaskurser. Foto: Tatjana Johnsson

- Vi har mange tyskere, der kigger ind på vej ud til stranden og sommerhuset, og så igen på vej hjem, fordi de har fundet deres egen personlige souvenir i form af et stykke drivtømmer eller lignende, der skal pyntes med glas - som et minde fra Vesterhavskysten.


Især tyske turister vil gerne have julepynt i glas med hjem året rundt.

Helle Uhd Jakobsen, glaskunster


Helle har ikke mærket meget til coronakrisen, fordi hun også sælger rigtig meget glaskunst fra sin onlineshop og fokuserer på glaskunsthåndværk efter årstiden og diverse højtider.

Helle Uhd Jakobsen skærer glas til alle årstider, hvilket der er efterspørgsel på i gårdbutikken. Især julepynt året rundt. Foto: Tatjana Johnsson

- Vi sælger for eksempel julepynt i glas året rundt. Igen noget, som især tyskerne gerne vil have med hjem, siger hun.

Vil man gerne på glaskursus hos Helle, skal man booke i god tid, for der er travlt på Glasgården, hvor lokalerne er indbydende og overskueligt indrettet med opstillinger af glaskunst efter alle regnbuensfarver.

Her er brugskunst udført og skåret i glas i alle farver hos Helle Uhd Jakobsen i Henne. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Gul stue vinder bronze

Annonce