Annonce
Vesterhavsposten

Teater gør stærk og giver venskaber

For Rikke Elisabeth Antonsen er det ren magi at være en del af det lokale teaterliv sammen med sin datter Nikoline.  De underviser sammen i børneteater for 2 til 6-årige. Foto: Tatjana Johnsson
I dag er Rikke involveret i teater på flere måder. Både som underviser, udvalgsmedlem og som skuespiller. Hendes datter er også med, og de to får også knyttet tætte familiebånd via teaterlivet.
Annonce

Oksbøl: Den 45-årige Rikke Elisabeth Antonsen er født og opvokset i Oksbøl, hvor hun bor med sin 12-årige datter Nikoline.

Som barn blev Rikke Elisabeth Antonsen mobbet, Derfor ved hun på egen krop, hvor vigtigt det er at få genopbygget både selvværd og selvtillid, hvilket hun synes, at teater og skuespil kan være med til at styrke. Foto: Tatjana Johnsson

- Jeg elsker at have med børn og unge at gøre. Både som pædagog i børnehaven i Janderup, og som underviser i teater for de helt små i teaterforeningen 7-kanten, siger Rikke.

Annonce

Mobning og teaterstyrke

Rikke kom ind i teatermiljøet via sin datter.

- Jeg sendte Nikoline afsted i 7-kanten til børneteater, fordi jeg synes, at teater og dramatik kan noget helt unikt, siger Rikke og tilføjer:

- Teater kan være med til at lære os at stå frem og arbejde med os selv, selvom vi stadig er i vores roller. Det er ret grænseløst og karakterstyrkende, og da jeg selv som barn blev mobbet, ved jeg, hvor vigtigt det er at turde at stå ved sig selv.


Teater kan være med til at give børn og unge mere selvtillid.

Rikke Elisabeth Antonsen


Annonce

Underviser med datter

Rikke tør i dag stå ved sig selv, og det med at have selvværd og selvtillid vil hun gerne give videre til sine teaterbørn.

- Jeg underviser fra 3 til 6-årige i teater. En alder, hvor børnene er umiddelbare og tager åbent imod, siger Rikke, der er ret vild med sin medinstruktør, som er datteren Nikoline.

Rikke Elisabeth Antonsen er helt bidt af teater. Siden 2017 er hun blevet både børneteaterunderviser, en del af børneudvalget, skuespiller og eventmager i teaterforeningen 7-kanten i Janderup. Foto: Tatjana Johnsson

- Vi har simpelthen fået så meget sammen via teaterlivet, hvor vi blandt andet har været med på scenen i flere familieforestillinger. Siden 2017 er jeg kommet med i flere og flere ting i foreningen, hvor jeg nu også sidder i børneudvalget, siger hun.

Mor og datter skal også for første gang være med i Varde Sommerspil sammen i 2021.

Annonce

Events på gaden

7-kanten har også et eventgruppe, som, Rikke og Nikoline synes, er sjov at deltage i.

- Vi bliver sendt rundt til land og by til alt muligt forskelligt. Den ene dag deler vi slik ud for handelsforeningen i Varde. Næste dag teaterbrochurer i Ribes Tulipanoptog. Fornylig var vi levende statuer klædt i hvide dragter på Ølgod Torv. Events i Esbjerg, er det også blevet til, siger Rikke.

Rikke har via teaterlivet fundet ud af, at det er ikke al nervøsitet, der er farlig.

- Jeg kan blive helt høj af teater, når jeg har været rigtig nervøs inden en forestilling. Ofte er nervøsiteten værst til premieren, men det er det hele værd, siger Rikke Elisabeth Antonsen, der har knyttet mange nye bånd og venskaber i teaterforeninger.

Den gode fe i skikkelse af Rikke Elisabeth Antonsen svinger tryllestaven til en kostume-fotosession i Esbjerg for teaterforeningen 7-kanten. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Bag kransekage med Karin

Annonce