Annonce
Vesterhavsposten

Patrick er god med en kniv og skærer igennem

Patrick Ingemann Pedersen fra Nørre Bork er 16 år og lige startet som slagterelev i Nørre Nebel. Foto: Tatjana Johnsson
Efter niende klasse er Patrick kommet i lære som slagter i Nørre Nebel.
Annonce

Nørre Nebel: 16-årige Patrick Ingemann Pedersen fra Nørre Bork er slagterelev i Nørre Nebel hos Nr. Nebel Slagterforretning i Bredgade.

- Jeg var i praktik i niende klasse i Skjern som slagter, og det kunne jeg bare rigtig godt lide, siger Patrick Ingemann Pedersen, der er en af to slagterelever i butikken i Nørre Nebel lige nu.

En uddannelse der tager knap fire år.

Når Patrick Ingemann Pedersen har maddag derhjemme, står der ofte vildt på menuen. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Slagterfaget spænder vidt

Der er mange vidt forskellige opgaver man skal lære som kommende slagter.

- Man skal selvfølgelig vide, hvordan man slagter og dræber et dyr på lovlig vis, og hvordan man parterer og skærer kød ud, som skal passe til en bestemt ret eller salgsmarked, siger Patrick Ingemann Pedersen og tilføjer:

- Man skal også kunne se og bedømme kødets kvalitet og besvare spørgsmål fra kunderne og give dem råd og vejledning.

Akkuratesse i tilskæringer er vigtige talenter i slagterfaget. Foto: Tatjana Johnsson

- Lige nu er jeg i gang med at lære de lidt nemmere ting som at lave en god medisterpølse og spegepølse, at udbene forender på grise og blande til rullepølser, siger Patrick.

- Når jeg når til svendeprøven, skulle jeg da gerne kunne skære en halv gris ud til perfektion, siger han.

Muligheder i slagterfaget

Der er mange muligheder indenfor slagterfaget.

Man kan både arbejde i små og store butikker, på slagterhuse, i slagterier eller starte eget slagteri eller egen specialforretning.

Man kan også bevæge sig over imod import  og eksport, rådgivning eller meget andet.

Det er vigtigt med akkuratesse.

- Jeg skal lære at få kødet til at se ensartet ud, og det skal veje det, dét må, når det sælges, siger Patrick, mens han sætter skarpe linjer i fedtet på en flæskesteg.


Jeg skal lære at få kødet til at se ensartet ud, og det skal veje det dét må, når det sælges.

Patrick Ingemann Pedersen, slagterelev


I fritiden går Patrick til håndbold i Outrup.

- Jeg gamer også, og så har jeg en fast maddag om ugen, hvor jeg for eksempel godt kan lide at lave kronvildt til aftensmad, som min papfar har skudt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Bag kransekage med Karin

Annonce