Annonce
Vesterhavsposten

Pengegave til lokale idrætsforeninger skal fastholde børn og unge i foreningslivet

Thomas Sørup Mortensen er formand for Foreningen Blåvandshuk Sport & Event, som netop har bevilliget 67.000 kroner til 10 lokale idrætsforeninger. Han ønsker, at pengene kommer ud og gør en forskel, så områdets børn og unge fastholdes i foreningslivet. Foto: Jóhann Thór Haahr Hansen
Overforeningen Blåvandshuk Sport & Event giver 67.000 kroner til 10 medlemsforeninger, som er tiltænkt børne- & ungdomsarbejdet i lokalområdet. Normaltilstanden i sportsforeningerne skal genoprettes, så børnene igen bruger idrætstilbuddene efter en lang coronapause, mener formanden.

Oksbøl: Der er en betydelig sum penge på vej til 10 forskellige idrætsforeninger i Blåvandshuk, som skal komme områdets børn og unge til gode.

Blåvandshuk Sport & Event har på det månedlige bestyrelsesmøde sidst i februar valgt at støtte ti medlemsforeninger med tilsammen 67.000 kroner. Derudover er der tildelt 40.000 til to projekter omkring idrætscenteret.

Pengene er uddelt på foreningens eget initiativ og fordelt uden forpligtelser til brugen, men formand Thomas Sørup Mortensen håber på, at pengene kommer ud at leve og bruges på børne- & ungdomsarbejdet i foreningerne oven på corona-nedlukningen, så snart det er muligt for de enkelte foreninger. Normaltilstanden i foreningerne skal genoprettes, efter et hektisk år med nedlukninger, mener han.

- Hele pointen med vores forening er at arbejde for børn og unges aktive foreningsliv herude, og lige nu skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at få medlemmerne tilbage til idrætsforeningerne. For der er den risiko, at områdets børn og unge holder op med at dyrke idræt efter mange måneders pause, siger Thomas Sørup Mortensen.

Blåvandshuk Sport og Event er en ”forening for foreningerne”, som hvert år arrangerer sommercampen Blåvandshuk Sportsfestival i sommerferien med fodbold, håndbold, gymnastik, svømning, badminton, MTB og ridning. Sportsfestivalen er for alle, og der er også deltagere fra Varde og Esbjerg, samt enkelte turister fra sommerhusområderne.

Disse foreninger modtager penge

Medlemsforeningerne, som har fået støtte, er: Boldklubben Vestkysten, Team Vest Håndbold, Gymnastikforeningen Oksbøl, Blåvandshuk Svømmeklub, Oksbøl Badmintonklub, Blåvandshuk Rideklub (BRIK), Spejderne i Oksbøl, Billum Idrætsforening, Skovmusens Venner og Sand I Øjets Venner.

Blåvandshuk Sport og Event ønsker ikke at oplyse de individuelle beløb til foreningerne. 

Desuden har Blåvandshuk Idrætscenters Venner sammen med Oksbøl Badmintonklub og Team Vest Håndbold, fået accepteret to ansøgninger á 2x20.000 kroner til oprettelse af padeltennis og strandhåndboldbaner bag ved idrætscentret i Oksbøl. 

Det er gennem den årlige Sportsfestival i sommerferien, at foreningen indtjener de penge, som nu kommer foreningerne til gode. Foto: Jóhann Thór Haahr Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce