Annonce
Vesterhavsposten

Pia blev chef i en speciel butik i en unormal tid

Før butikken blev renoveret, var den meget slidt. Det skete, at kunder ringede til hovedkontoret for at spørge, om den ikke snart skulle moderniseres. Nu kan butikschef Pia Østergaard Lauridsen glæde sig over en butik, der føles som ny. Foto: Katrine Friisberg
Der er fuldt drøn på varer og medarbejdere i Netto i Nørre Nebel, når sommeren sætter ind. Det har været en udfordring at blive butikschef i en butik med så store sæsonudsving, men Pia Østergaard Lauridsen synes, det er megafedt.

Nr. Nebel: Tre måneder efter Pia Østergaard Lauridsen tiltrådte som butikschef i Netto i Nørre Nebel, holdt statsminister Mette Frederiksen det famøse pressemøde, hvor hun for første gang lukkede landet på grund af corona-pandemien.

Pia Østergaard Lauridsen var klar på lidt af en omvæltning og en udfordring, da hun sagde ja til stillingen som butikschef i Nørre Nebel. For dermed sagde hun ja til et liv med stor forskel på arbejdet om sommeren og vinteren. Derfor var hun forberedt på at byde velkommen til et væld af tyske turister. Men bekymringer på grund af nedlukningen kunne hun spare sig. I stedet for besøg af tyske kunder blev hun og butikken løbet over ende af danske turister.

- 2020-21 var bare et par sindssyge år, erklærer hun.

Annonce

Det er megasjovt at være her om sommeren, hvor varerne flyver ud af butikken.

Pia Østergaard Lauridsen

Derfor står hun på en måde for tredje år i træk foran en højsæson, som hun ikke kan vide, hvordan udarter sig.

- Vi er lidt spændt på, hvordan det bliver i år, siger butikschefen.

Hun kigger tilbage i historikken og forsøger at regne ud, hvor mange varer hun skal bestille, og hvor mange folk hun skal ansætte. Men hun erkender, at det er lidt af et sats.

- Er vi på bagkant og ikke har styr på bemandingen, kan det virkelig blive et problem, siger hun.

Hun har i alt 25 medarbejdere året rundt. Om sommeren vokser antallet til cirka 33. Hun har heldigvis en fast flok at studerende, som vender hjem til Vestjylland om sommeren og arbejder i butikken.

Butikschef Pia Østergaard Lauridsen lægger vægt på at have en god og gerne sjov omgangstone i butikken. Derfor er hun ikke bleg for at hoppe i en indkøbsvogn og blive fotograferet. Her sammen med medarbejderne Jasmin Schack Nielsen (til venstre), Daniel Poulsen og Maria Bossen. Foto: Katrine Friisberg

Varerne flyver ud

Pia Østergaard Lauridsen prøver at holde sin arbejdstid på 45 timer ugentlig om vinteren.

- Og så ved vi godt at der er fuldt drøn på om sommeren, siger Pia Østergaard Lauridsen, som derfor har vinket farvel til en sommerferie i højsæsonen.

Hendes to børn er fløjet fra reden, så det passer hende og hendes mand fint at feriere på et andet tidspunkt.

- Det er megasjovt at være her om sommeren, hvor varerne flyver ud af butikken. Folk er på ferie og er glade, og det smitter også af i butikken, fortæller hun.

Hun har formået at holde fast i den samme stab af medarbejdere, som var der, da hun begyndte som butikschef. De er en stor del af grunden til, at Pia Østergaard Lauridsen er landet godt i jobbet som butikschef.

- Overgangen fra en kæde til en anden kæde synes jeg, jeg er lykkedes godt med. Jeg føler mig godt tilpas i det. Jeg har medarbejdere, der selv tager ansvar. Det hjælper mig til ikke at føle at jeg står alene i det, siger hun.

Nu har hun fået en næsten helt ny butik at boltre sig i. Den 17. marts åbnede Netto i Nørre Nebel igen efter at være blevet renoveret fra ende til anden.

Pia Østergaard Lauridsen er glad for at være butikschef i Netto. Hun vil dog hellere være i butikken end at ordne papirarbejde på kontoret. Foto: Katrine Friisberg

Blå bog

Pia Østergaard Lauridsen

Bor i Varde, hvor hun er født og opvokset

Er gift og har to voksne børn

Er udlært i butik i Løvbjerg, hvor hun har arbejdet i 14 år i Varde og Tarm

Har tidligere været nonfood-chef og souschef i Løvbjerg

Skiftede til Netto i Tarm i sommeren 2019, før hun blev butikschef i Nette i Nørre Nebel i december 2019

Svømmer, dyrker aqua-fitness og volleyball i sin fritid, når hun har tid

Annonce
Vesterhavsposten

Tilflytteren Birgitte har flyttet Sportigan til det gamle apotek

Annonce
Vesterhavsposten

Boldklubben Vestkysten kåret som tredjebedste idrætsforening

Annonce
Ugeavisen Varde

Naturvejleder fortæller om naturens afslappende påvirkning

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Ny bankrådgiver i Nordea Bank Varde

Vesterhavsposten

Outlet og svigerdatter blev fast del af tøjbutik

Ugeavisen Varde

Udstilling i nyåbnet galleri reflekterer over livets gang

Vesterhavsposten

Butiksejer: ”Det ville være en katastrofe”

Vesterhavsposten

Biler, påskeæg, godter og gavekort er klar til AMOK Søndag

Ugeavisen Varde

Lokal maler nyfortolker det vestjyske landskab

Annonce