Annonce
Vesterhavsposten

René har det sorte bælte i ledelse

Rene Boisen i Oksbøl er tidligere militærmand, men underviser i dag på erhvervsakademiet i Kolding, hvor han er nomineret til årets bedste underviser.
Den tidligere militærmand René Boisen i Oksbøl underviser i dag på erhvervsakademiet i Kolding, hvor han er nomineret til årets underviser.
Annonce

Oksbøl: René Boisen bor i Oksbøl og har udfordret sig selv som leder i militæret, hvor han har uddannet soldater til at takle ekstreme situationer. Nu brænder han for at skabe værdi for de studerende på IBA Erhvervsakademi Kolding. Her har studerende indstillet ham til prisen som Årets IBA Underviser, hvor han nu er finalist, lyder det i en pressemeddelelse fra IBA Erhvervsakademi Kolding.


Jeg har et ret direkte sprog og pakker ikke tingene ind. Mine studerende ved nok, hvor de har mig.

Rene Boisen


René Boisen har en baggrund som soldat og leder i militæret. Han er stadig tilknyttet Conduct After Capture (CAC) sektionen i Hærens Efterretningsregiment, der forbereder soldater på ekstreme gidselsituationer. Og så har han det sorte bælte i karate.

René Boisen: Blå Bog

Født i 1966.

René er vokset op i Esbjerg og bor i dag i Oksbøl.

Uddannet oversergent i Odense. Uddannet Master of Management Development fra CBS. Diverse diplomuddannelser inden for undervisning, vejledning og erhvervspædagogik.

René er adjunkt og går snart i gang med sit lektorforløb. Han underviser på IBA’s uddannelser inden for ledelse og strategi. Han underviser både på åbne hold og virksomhedshold.

Gift og har i alt fem børn.

Tidligere udsendt soldat, underviser i militæret og er i dag seniorsergent.

Næstformand og karateinstruktør i Esbjerg Karateklub.

Har gennemført Marathon des Sables i Sahara. Et af verdens hårdeste løb på 245 km med rygsæk fordelt på 6 etaper.

For selvom militær, gidselsituationer og karate lyder ganske action-fyldt, udstråler René Boisen ro. En ro, der er krævet og skabt af de mentale og fysiske udfordringer, han har været i.

Samtidig er passionen for det fagområde, han underviser i, tydelig. Det mærker hans studerende også, fortæller Anette Kjær Ølund, der ligesom flere andre studerende har indstillet René efter et godt forløb på Diplomuddannelse i ledelse.

Som underviser er Rene Boisen kendt for at være konkret og direkte i sin tilgang til sine studerende. PR-Foto: Maria Tuxen Hedegaard

- Han er åben, ærlig og konkret. René formåede at vise, hvordan teorien bliver omsat i praksis. Forløbet har simpelthen gjort mig tryg i min fremtid med lederopgaver, siger studerende Anette Kjær Ølund, der arbejder som integrations- og beskæftigelsesambassadør ved Vejle Kommune.

Annonce

Udgangspunkt i elevens virkelighed

René er glad for at være nomineret, for det vigtigste for ham som underviser, er at skabe værdi for sine studerende, der ofte er ledere med komplekse opgaver.

- Jeg gør meget ud af at gøre teorier, modeller og metoder anvendelige i praksis, siger han.

Det gør han ved, at de studerende tager udgangspunkt i virkeligheden og deres egen virksomhed. Han erkender også, at hans baggrund i militæret har været med til at forme ham som underviser på IBA.

- Jeg har et ret direkte sprog og pakker ikke tingene ind. Mine studerende ved nok, hvor de har mig, siger René, der både er tilknyttet åbne hold på IBA og virksomhedshold, hvor undervisningen foregår hos den pågældende virksomhed.

Annonce

Lær at håndtere stress

- Jeg vil rigtig gerne hjælpe ledere med at undgå og håndtere stress, så man undgår, at korthuset vælter. Som leder bliver du sat i mange pressede situationer. Der er medarbejdere, der er afhængige af dig og krav om vækst, siger han og uddyber:

- Men hvis du gør ledelse og strategi til en erkendt disciplin og får folk med dig, så kommer du langt. Som en studerende skrev på en salgspsykologirapport engang, er det de bløde værdier, der giver de hårde resultater, slutter René.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Gul stue vinder bronze

Annonce