Annonce
Vesterhavsposten

Rikke modner sæber som man modner oste efter gammel opskrift.

Rikke Rietveld synes først og fremmest det er sjovt at lave økologiske sæber inspireret af naturen omkring hende i Blåbjerg skov, hvor hun bor med sin kæreste i et bjælkehus med navnet Præriehytten. Foto: Tatjana Johnsson
Rikkes sarte hud fik hende i gang med at fabrikere sine egne økologiske sæber hjemme i præriehytten i Blåbjerg Skov, hvor firmaet Bluemountain er ved at vokse sig fra hobby til noget langt større.
Annonce

Rikke Rietveld bor med sin kæreste Sebastian i en præriehytte, hun selv har bygget midt i Blåbjerg Skov mellem Nørre Nebel og Henne. De sidste 18 år har hun været ansat i forsvaret, som befalingsmand, men hendes hobby handler om noget helt andet og langt mere velduftende.

Sæberne som Rikke Rietveld fremstiller er inspireret af den natur, hun bor i - i Blåbjerg Skov. Foto: Tatjana Johnsson

- Min hobby er over årene blevet til et bierhverv, for jeg er vild med at lave bæredygtige, økologiske sæber i mit firma Bluemountain, siger Rikke og tilføjer:

- Mine sæber og firmanavnet er inspireret af vores natur her i Blåbjerg, hvor vi bor, og det var egentlig min kæreste Sebastian, der opfordrede mig til at gøre mere ved det.


Det gør ikke noget at det her håndværk er "slow business", ting tager tid, og det gør mine sæber også, der ikke kan laves fra dag til dag, men er fremstillet på gammeldags manér, og skal modne som en god ost i 4-6 uger ved stuetemperatur.

Rikke Rietveld


I dag sælges Rikkes rene lækkerier indtil videre i seks butikker i vestkystområdet og i Århus.

Her finder du Rikkes Bluemountain sæber på Vestkysten

Vejers - Fruen og Frøknen

Blåvand - Café West Point

Henne - Rav Mads Hus

Mikkla - Roust

Annonce

Lokale råvarer og natur i sæber

Rikke Rietvelds sæber er ikke blot inspireret af naturen, de er også fuld af den.

- Det gør ikke noget at det her håndværk er "slow business", ting tager tid, og det gør mine sæber også, der ikke kan laves fra dag til dag, men er fremstille på gammeldags manér og skal modne som en god ost i 4-6 uger ved stuetemperatur  siger hun.

På den måde bliver Rikkes økologiske sæber både meget milde og dejligt hårde.

Rikke Rietveld er en gør det selv kvinde, både hvad angår at fremstille sæbeprodukterne i hendes firma, designe egen hjemmeside og logo og at finde nye butikker at sælge dem i. Indtil videre er hun repræsenteret i Vejers og som her på foto i Rav Madses Hus i Henne samt i Skanderborg og Århus. Udover hendes online shop med sit velduftende sæbefirma Bluemountain. Foto: Tatjana Johnsson

- Jeg prøver virkelig at bruge af de ting, vi har i vores lokalområde i naturen med både havtorn og hybenrose og danskdyrket raps- og hampolie, siger Rikke.

De mange økosæber og olier i Rikke Ro

Produkternes logo også inspireret af naturen, nemlig de tilsandede egetræer, som kan opleves i Blåbjerg Klitplantage helt op i 64 meters højde, og emballagen er bæredygtig.

Annonce

Netværk og samarbejde

Rikke Rietveld er en gør-det-selv-kvinde, hun har både designet egen hjemmeside, søgt LAG midler med gevinst hos Varde Kommune, og så er hun med i kvindenetværket Made in Varde, hvor man hjælper hinanden på mange måder.

Præriehytten i Blåbjerg skov, hvor Rikke hygger sig i sin fritid med at designe økologiske sæbeprodukter med- og i naturen. Privatfoto
Det er alletiders at være med i forskellige kvindenetværk, som selvstændig, siger Rikke Rietveld, der også synes at Varde Kommune gør rigtig meget for at løfte små virksomheder. Foto: Tatjana Johnsson

- Jeg synes virkelig at man gør meget i Varde Kommune for at styrke de selvstændiges vilkår, og vi er også gode til at netværke og supplere hinanden, det er guld værd, siger Rikke Rietveld, og nævner også PowerTower og ProVardes indsats.

Der er flere samarbejdstiltag på vej på Rikkes onlineshop i nær fremtid.

- Jeg samarbejder med en lokal keramiker om at fremstille sæbeskåle, og min kæreste snedkererer håndlavede træskåle, der ikke afsætter CO2 fodspor, og så har jeg også talt med en leverandør om at lave vaskeklude med hamp samt vaskbare bomuldsrondeller.

Velduftende hybenrosesæbe lavet i Blåbjerg Skov.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Vikingemad på Bork Havn

Vesterhavsposten

Lokal dyrepark findes det?

Annonce