Annonce
Vesterhavsposten

Ringkøbing-Skjern Museum spænder vidt på mange måder

Souschef Peter Carstensen fra Ringkøbing-Skjern Museum vil ud og møde gæsten, ofte turister, lige der, hvor de opholder sig i den geografisk store kommune, når det handler om museumformidling i fremtiden. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Bork/Ringkøbing: Ringkøbing-Skjern har indtil nu promoveret sig ved at være et økomuseum. Det vil sige, at man ser på bygninger som genstande, der fortæller en fælles historie omkring de funktioner, bygningerne rummede, om de mennesker, der boede i og omkring dem, og ikke mindst det landskab, som omgiver dem.

- Vi har oplevet, at folk ikke helt forstår definitionen på, hvad et økomuseum er, siger souschef på Ringkøbing-Skjern Museum Peter Carstensen og tilføjer:


Annonce

Vi har oplevet, at folk ikke helt forstår definitionen på, hvad et økomuseum er.

Peter Carstensen, souschef Ringkøbing-Skjern Museum


- Derfor er vi ved at lave om på det. Det går lidt langsomt i processen, fordi coronakrisen har bremset for flere af vores tiltag i den forbindelse.

14 bygninger - ét museum

En intakt reberbane, en hollandsk vindmølle, en fredet strandfogedgård, et fungerende fyrtårn og hele 10 andre bevaringsværdige eller fredede bygninger omkring Ringkøbing Fjord udgør tilsammen Ringkøbing-Skjern Museum.

- Vi er Danmarks største kommune rent geografisk, derfor kan man som turist i området købe en billet til museet, der kan bruges en hel uge. Der er for eksempel 70 kilometer at køre fra Bork Havn til Kaj Munks Præstegård. Fremover vil vi på museet i langt højere grad fokusere økonomisk- og mandskabsmæssigt på, hvor turistgæsten vitterligt opholder sig rent fysisk og møde dem der, fordi vi er, hvad man kan kalde et decentralt frilandsmuseum, siger Peter Carstensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce