Annonce
Vesterhavsposten

Sønder Bork skal have en fritids- og naturpark

Tegning fra idéprospektet over parken. Illustration: Arkitektfirma Eskild Madsen, Viborg.
I Sønder Bork vil man fællesskabet og de gode oplevelser, så nu skal en nedlagt boldbane forvandles til en Fritids- og Naturpark.
Annonce

Bork: Med etableringen af fritids- og naturparken bliver der fri adgang til sjove udfordringer og oplevelser for alle aldersgrupper.

Boldbanen i Sønder Bork er en af de fire boldbaner, som Ringkøbing-Skjern Kommune har besluttet at nedlægge senest ved udgangen af 2020. Det var til stor ærgrelse for flere af byens borgere, men samtidig satte det skub i en snak om nye anvendelsesmuligheder for den i forvejen sjældent benyttede fodboldbane.

En snak blev til mange og snart gik Sogneforeningen, Bork for Land og By, Aktiv Fritid i West og Sønder Bork Forsamlingshus i gang med at undersøge forskellige udviklingsmuligheder for arealet.

Parken skal efter planen etableres i etaper. Illustration: Arkitektfirma Eskild Madsen, Viborg.
Annonce

Borgermøde til august

I skrivende stund arbejder en arkitekt og en landskabsarkitekt med udformning af parken, som dels skal bestå af rå og uplejet natur, dels af plejede naturområder, samt aktivitetsspots og opholdspladser.


Vi tror på, at Fritids- og Naturparken sammen med Forsamlingshuset og Det Aktive Torv vil blive et meget attraktivt samlingssted.

Lili Kjeldsen Pedersen, formand for Sønder Bork Forsamlingshus


- De foreløbige planer er godt på vej, og vi forventer at afholde borgermøde i sidste halvdel af august, hvor interesserede borgere forhåbentlig vil komme med endnu flere og spændende input og udviklingsmuligheder, fortæller Lili Kjeldsen Pedersen, formand for Sønder Bork Forsamlingshus.

- Vi tror på, at Fritids- og Naturparken sammen med Forsamlingshuset og Det Aktive Torv vil blive et meget attraktivt samlingssted, tilføjer hun.

Det store projekt vil sansynligvis blive opdelt i to eller tre etaper. Flere puljer og fonde har allerede givet tilsagn om støtte. Således har Lokale og Anlægsfonden, SE Vækstpulje, VELUX FONDEN, Landdistriktsraadet i RKSK og den lokale vindmøllepulje tilsammen bevilget omkring 500.000 kroner til projektet. Der er derfor en positiv forventning om, at finansieringen af etape 1 falder på plads i løbet af efteråret, så denne etape kan igangsættes allerede i år.

Den kommende Fritids- og Naturpark skal indeholde:

  • Multiarena til leg med bold både indenfor og udenfor bander
  • Aktivitetssti, cykelbane og legelandskab
  • Æblelund, frugtbuske og blomstereng
  • Elektroniske apps til leg og læring
  • Overdækket madpakkehus og andre støttefaciliteter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Bag kransekage med Karin

Annonce