Annonce
Vesterhavsposten

Samuelsgården satte gang i Peters karriere

Peter Ebberfelds karriere som sanger og radiovært startede ved et tilfælde i Samuelsgårdens ungdomsklub midt i firserne, da musikpædagog Ole Thøstesen råbte ud på gangen, om nogen ville være sanger i bandet, der senere blev til Spar 2. PR-Foto.
Annonce

Oksbøl/Vejle: Radiovært på DR P4 og sanger Peter Ebberfeld 48 år, der i dag bor i Vejle, fik sin debut som sanger på Samuelsgården i  Oksbøl tilbage i 1986. Han er en af mange, der har fået udviklet sin musikalitet i ungdomsklubben.

Coverfoto på Spar2's første album fra 1994 med egne sange og titlen "Og Hva' Så?". Forrest fra venstre: Peter Ebberfeld, Kristian Thomsen. Bagerst fra venstre: Jesper Hegner, Klaus Faaborg, Bjørn Larsen. Privatfoto

- For mit eget vedkommende så har det været livsomvæltende, at jeg helt tilfældigt blev spurgt af musikpædagog Ole Thøstesen i Samuelsgården i 1986, om jeg ikke lige ville synge med, siger Peter Ebberfeld og tilføjer:

- Det var helt tilfældigt, at jeg lige stod der på gangen og var med på ideen, for det har aldrig ligget i kortene, at jeg skulle synge og optræde.


Det var helt tilfældigt, at jeg lige stod der på gangen og var med på ideen, for det har aldrig ligget i kortene, at jeg skulle synge og optræde.

Peter Ebberfeld


På det tidspunkt havde Ole Thøstesen allerede tre andre med i øvelokalet en på bas, en guitarist og en trommeslager klar.

- Det er jo stort set de samme fyre, jeg spiller sammen med i dag, og det er bare Oles fortjeneste, gode energi og ambitioner, der fik os frem i lyset. Vi så meget op til ham, siger Peter.

Annonce

Koncert fra en trailer på torvet i Oksbøl

Der var ikke langt fra tanke til handling.

- Dengang var Axel Jørgensen daglig leder i Samuelsgården, og han kunne hurtigt få stablet noget på benene. Vi øvede, så blodet sprøjtede, og sveden sprang, og der gik ikke længe, før vi var nede på torvet og spille, siger Peter med et smil.

Det foregik med fuld opbakning fra Samuelsgården, hvor det unge band fik stillet anlæg til rådighed og ikke mindst en stor trailer, som de stod på og spillede fra, som deres egen scene på torvedage i Oksbøl.

- Sådan startede min musikarriere og Spar 2 og egentlig også mellem linjerne min radiokarriere, fordi vi blev interviewet i radioen, og jeg fik derefter en henvendelse på, om jeg kunne tænke mig at prøve kræfter med at være vært, slutter Peter Ebberfeld med stor anerkendelse for arbejdet med unge i Samuelsgården i Oksbøl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Mor og datter må  knokle hårdt for at sælge mindre tøj: Men de har fundet en lille sti ud af nedlukningsdepression

Annonce