Annonce
Vesterhavsposten

Sanserne pirres i en relancering af Nymindegab Museum

Der er mere end 40 frivillige tilknyttet Nymindegab Museum, her fra venstre Jytte Sørensen, Anne Marie Jensen, Maryann Kjeldgaard, Anette Barth, Kurt Hansen og Bodil Fisker. De står klar i den nye café fra gamle dage til at byde på et glas og en kanapé efter dagens åbningstaler fra blandt andet borgmester Erik Buhl og museumsdirektør Claus Jensen. Foto: Tatjana Johnsson
Nymindegab Museum genåbner i en moderne version, hvor man kan opleve kunsten i en kombination med lyd, lugt og moderne visuelle hjælpemidler.
Annonce

Nymindegab: Hvis man ikke ved, hvem esepigerne var, gerne vil opleve hyggen ved et tømrerværksted i en mølle eller bare se Laurits Tuxens magiske penselstrøg, så er det med at komme afsted.

For historierne på Nymindegab Museum bliver fremover fortalt på en helt ny måde

Et kulturhistorisk museum i Nymindegab

  • Museet åbner nu med særudstillingen ”Nymindegabmalerne”, der går i dybden med malere, som kom på egnen i slutningen af 1800-tallet.
  • Der bliver udstillet værker af: Laurits Tuxen, Vilhelm Th. Fischer, Carl Trier Aagaard, Johannes Larsen, Oscar Matthiesen, Christen Lyngbo og Maria Thymann.
  • Nymindegab Museum har været lukket siden oktober 2019. Tiden frem til nyåbningen er blevet brugt til både at renovere bygningerne og genudvikle udstillingerne.
  • Museet er udviklet af Vardemuseerne, der også står bag temamuseet Tirpitz, som sidste år trak over 200.000 besøgende til Blåvand.
Annonce

Sanser i spil i audiovisuelt materiale

Der er noget for øjne, næse og ører. Lydguides på klingende vestjysk og bølgebrus tager beskueren med i historien bag malerierne til en ram duft af tran og med inddragelse af genstande samt lys og lydeffekter med smukke landskaber på flere vægge.

Kom med på kulturhistorisk rejse med fortællinger på vestjysk i ørerne, mens du triller afsted i en gammel vogn gennem det særegne vestjyske landskab, hvor græsset svajer i vinden fordelt på to store vægge. Det genåbnede museum er blevet topmoderne, og henvender sig til alle - også børnefamilier, da der ude som inde er mange aktiviteter at gå på opdagelse i. Foto: Tatjana Johnsson
Bodil Fisker serverer gerne en småkage og en kop kaffe på syvende år som frivillig på Nymindegab Museum. Foto: Tatjana Johnsson
Ingo Morgner arbejder i møllens tømrerværksted, og er en af de sidst ankomne. - Det allervigtigste som frivillig er kaffepauserne, hvor informationerne, og her hentyder jeg til den gode sladder, kommer frem i lyset. Vi har en behageligt drillende tone, siger Ingo med et smil. Foto: Tatjana Johnsson

Der er også indrettet en ny café i den karakteristiske almuegrønne farve, der var dominerende på kroen i Nymindegabmalernes tid.

Anja Høegh leder af læring og museumsformidler på Vardemuseerne glæder sig over, at man nu kan komme på besøg på et nyåbnet Nymindegab Museum, der følger med tiden og byder indenfor med oplevelser udenfor rammerne. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Vikingemad på Bork Havn

Vesterhavsposten

Lokal dyrepark findes det?

Annonce