Annonce
Vesterhavsposten

Sinika gik med krykker på grund af overvægt - det er 20 kilo siden

FØR: Healer og taxichauffør Sinika Tiavad har indimellem gået med krykker på grund af et overbelastet knæ. Nu er det slut med at veje mere end 100 kilo. Privatfoto
Nu er Sinika, der er healer og taxichauffør, genfødt og 20 kilo lettere på kun fem måneder. Krykkerne er skiftet ud med lange gåture og timer i romaskine og på crosser.
Annonce

Kvong: Sinika Tiavad er 62 år og healer til daglig mennesker og dyr. Ved siden af har hun suppleret sin indtjening med taxikørsel.

- Jeg er 1,65 meter høj og vejede ved årsskiftet 116 kilo. Jeg gik i perioder med krykker på grund af min vægt og et overbelastet knæ. Det er slut nu, siger Sinika Tiavad.

Siden er der på fem måneder blevet 20 kilo mindre af Sinika. Cirka et kilo i ugen.

- Jeg lå søvnløs en nat og fik nærmest en åbenbaring, hvilket sagtens kan skyldes det faktum, at jeg er i gang med en indvielse i Reiki healing, der nok åbnede op for, at nu skulle det være, siger Sinika Tiavad, der ikke synes, hun lider de store afsavn i hverdagen i sit nye liv med mindre mad og mere motion.

Deciderede slankekure virker ikke for mig. Det handler om generelt at spise mindre og motionere mere og tænke over, hvad man putter i munden.

Sinika Tiavad

Annonce

En positiv tilgang hjælper på vægttab

Sinika har en positiv tilgang til slankeforløbet. I starten talte hendes mave meget højt til hende, som hun siger, men efter halvanden måneds tid var mavesækken åbenbart skrumpet ind, for der stoppede den med at larme.

- Det har været som at knipse med fingrene, for jeg stod op den sønvløse nat og satte mig en halv time ved romaskine og dernæst på cross-maskinen. Mere end det kunne jeg ikke klare i starten, siger hun.

Sinika har også en crosser derhjemme, som hun går på et par timer om dagen, og så går hun lange gåture på lige under 10 kilometer.

- Jeg har hele tiden delmål, som jeg lægger op på Facebook cirka en gang i måneden. Mest for min egen skyld, for det hjælper mig til at holde ved at stå offentligt frem på den måde, siger Sinika Tiavad.

Annonce

Kostplanlægning

Sinika Tiavad har omlagt sin kost og lytter mere til sin krop.

- Jeg har været "colaholiker" i mange år. Der røg snildt en halvanden liters cola gennem systemet på en dag. Nu modererer jeg det og tager kun en eller to dåser med på en aften eller nattevagt i taxien.

Deciderede slankekure har aldrig virket for Sinika.

- Det er altid noget med på en slankekur at spise helt vildt meget af det ene eller andet - for eksempel kål, og det er slet ikke mig, for jeg er meget kræsen og kan blandt andet heller ikke lide fisk, siger Sinika Tiavad.

Til morgenmad plejede Sinika at få et rundstykke med ost og chokoladepålæg, men i dag spiser hun for eksempel æg og et stykke rugbrød med skrabet smør.

- Jeg spiser generelt meget mindre portioner af ganske almindelig god dansk mad, som min mand også elsker og absolut ikke vil undvære. Ofte noget med brun sauce til, men slik og kiks - på nær de grove af slagsen - spiser jeg heller ikke mere, siger hun.

- Hverken min mand eller jeg gider at være længe i et køkken for at lave mad, siger Sinika.

Hun spiser en del frugt - også til morgenmad. Blandt andet ananas, som, hun synes, øger hendes forbrænding.

EFTER: Sinika Tiavad i Kvong har tabt 20 kilo på fem måneder og føler sig rigtig godt tilpas i sin nye krop, hvor hun også bruger det at danse som motion i hverdagen. Privatfoto
Annonce

Mål for fremtiden

Til nytår 2021 har Sinika Tiavad et specifikt mål for sit vægttab.

- Jeg har et håb og en tro på at nå ned på 75-80 kilo til den tid, og jeg nyder allerede at være nede på en tocifret vægtskala. Jeg har også en aftale med Facebook om, at det lykkes, og jeg kan tydeligt mærke, at mit mindset er ændret omkring spisevaner og motion fremover, siger Sinika Tiavad - stålsat og iført ny sommerkjole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce