Annonce
Vesterhavsposten

Skolechefen i Varde Kommune: Således forholder folkeskolen sig til ramadan og faste

Ifølge folkeskolelovgivning er vi ikke forpligtet til at tage særlige hensyn til elever, der faster under ramadanen, siger skolechef i Varde Kommune, Flemming Mahler Pedersen. Privatfoto
Annonce

Varde Kommune: Ifølge folkeskolelovgivningen er skolerne ikke forpligtede til at tilrettelægge undervisningen, så den tager særligt hensyn til elever, der faster under for eksempel ramadanen.

Det fortæller skolechef i Varde Kommune Flemming Mahler Pedersen.

- Det er den enkelte skoles opgave at tilrettelægge en undervisning, så alle elever får det maksimale ud af undervisningen, og her tages der dagligt mange forskellige, individuelle hensyn.

Det er til gengæld lovgivningsmæssigt forældrenes opgave at sørge for, at eleverne møder friske og veludhvilede op, så de kan koncentrere sig i undervisningen.

- Det er derfor vigtigt, at forældre er opmærksomme på de sundhedsmæssige og læringsmæssige konsekvenser, en eventuel faste kan have for deres børn. Når alt det er sagt, er det bestemt ikke mit indtryk, at der er problemer med fastende elever i Varde Kommune, siger Flemming Mahler Pedersen.

Vi lever ikke af brød af alene

- Indtil reformationen fastede vi i Danmark op til påske.

- Man faster for at flytte fokus fra det materielle i tilværelsen mod det åndelige.

- Jesus fastede i ørkenen i 40 dage inden korsfæstelsen, hvor han afslog djævlens fristelser til at lave sten om til brød.

- Fasten er en særlig bøns- og bodstid, en tid til omvendelse og kærlighedsgerninger, som forberedelse i den kristne tro til fejring af påsken og Kristi opstandelse.

- I dag faster mange i Danmark en gang om året for at rense ud i kroppen ikke af religiøse årsager.

- Mange katolikker praktiserer stadig at faste.

- Carne plus vale - betyder fjernelse af kød på latin, og markerer begyndelsen på faste i festlige karnevalsoptog.

Kilde: www.folkekirken.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Bag kransekage med Karin

Annonce