Annonce
Vesterhavsposten

Slår et stort brød op: Jacob vil lave Danmarks største børnebageklub

Jacob Askham-Christensen har startet Danmarks største bageklub for børn op. Foto: Kurt Rasmussen
Jacob Askham-Christensen har bagemel i blodet og nærer en speciel kærlighed til bagerfaget, som han gerne vil give videre til kommende generationer.
Annonce

Nr. Nebel/Hjallese: Selvom Jacob Askham-Christensen er akademiker med en phd i politik, har han valgt at sætte alt ind i det fag, han er vokset op med. Han vil lave Danmarks største børnebageklub.

- Min far var bagermester i Nørre Nebel, så jeg er født og opvokset i et bageri. Vi boede nærmest i bageriet. Vores køkken var bageriets personalekøkken, og spisestuen fungerede som kontor, og min far arbejdede altid, for han var formand for alle bagermestre i Danmark, fortæller den 39-årige bagersøn.

Da hans far døde i en alder af 62 år for tre år siden, valgte Jacob at droppe sin egen karriere for at tage over i farens bageri.

- Jeg var nok den eneste bagermester med en phd det år, jeg overtog min fars bagerforretning, siger han og fortæller, at det kun holdt et enkelt år på grund af nogle juridiske problemer.

Annonce

Tilbage til rødderne

Men nu var bagersønnen tilbage i folden, og han valgte at droppe sin tilværelse som konsulent.

- Jeg havde arbejdet i et stort firma og tjente rigtig godt, men jeg var ikke glad. Jeg havde et nyrenoveret hus i Hjallese, en stor Mercedes, en campingvogn, en husbåd i Odense Havn og en stor båd i Bork Havn, men nu har jeg realiseret mine værdier for at forfølge min passion. Det eneste jeg har tilbage er huset og en brugt Kia. Nu skal jeg have skudt det her i gang, siger han og hentyder til det børnebageprojekt, han for nylig har startet op.


Om 10 år har vi måske verdens største børnebagerklub, men vi starter først i Danmark

Jacob Askham-Christensen


- Børn skal lære, at der ikke er noget i vejen for at bruge sine hænder. Jeg vil give min kærlighed til bagerfaget videre ved at lave Danmarks største børnebagerklub og give mulighed for, at børn kan opleve et ægte håndværksbageri. Det er en idé, jeg har arbejdet på, siden min far døde i 2017, siger han og fortæller, at der netop i denne tid er åbnet op for, at man kan tilmelde sig online på www.bagmedditbarn.dk.

Annonce

Landsdækkende klub

Forældre kan gratis melde deres børn ind i klubben, og Jacob tager imod tilmeldinger fra hele Danmark.

- Lige så snart der er nok tilmeldte i et område, så skal jeg nok finde en lokal håndværksbager, vi kan besøge, siger han og sætter en begrænsning på.

- Det er jo coronatid, så indtil videre laver vi hold á 12, så vi også kan være tæt på i bageriet, siger han og forklarer, at klubben ikke kun er forbeholdt private.

- Hvis der er en skoleklasse, der gerne vil på bagerbesøg, så skal jeg gøre alt, hvad jeg kan for at arrangere det. Jeg har samarbejde med bagermestre i hele Danmark, så de skal bare komme i gang, siger Jacob med en glødende passion.

Annonce

Alarmerende statistik

Hans fars alt for tidlige død er én af grundene til, at han lever og ånder for sit projekt. Og Jacob har statistikken klar.

- Der er 377 selvstændige bagermestre i Danmark, som har en gennemsnitlig arbejdstid på 3.500 timer om året, og det er omtrent dobbelt så meget som en almindelig lønmodtager. Deres løn er ikke bedre end en bagersvends, og så dør de med en gennemsnitsalder på kun 65 år, hvilket er 15 år tidligere end andre, lyder de triste tal, som Jacob agter at lave om på.

- Samtidig med børnebageklubben arbejder jeg som konsulent for håndværksbagerne. Der er mange, der knokler uden at vide, hvordan de kan få en bedre bundlinje, og det kan jeg hjælpe dem med, siger han og afslører sin vision for fremtiden.

- Om 10 år har vi måske verdens største børnebagerklub, men vi starter først i Danmark. Og til den tid lever bagermestrene i hvert fald fem år længere, end de gør nu, lyder det fra Jacob Askham-Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Gul stue vinder bronze

Annonce