Annonce
Vesterhavsposten

Sparekassen for Nørre Nebel og Omegn fylder 150 år

Personalet i Sparekassen Nørre Nebel foran den karakteristiske egetræsdør ud til Bredgade. Foto: Tatjana Johnsson

Det fejres i stor stil med både reception og et dagsprogram med store kendte danske navne, der optræder i byen.

Annonce

Nørre Nebel: Der er 150 års jubilæumsfest først i det nye år hos Sparekassen i Nørre Nebel, der også har filialer i Outrup og Lunde. Pengeinstituttet, der kalder sig moderne, lokalt og aktivt, har eksisteret siden 1869. Der afholdes reception i sparekassen onsdag den 9. januar, og så er der ellers fest for hele byen med et stort program fra morgen til aften i Nørre Nebel lørdag den 12. januar.

Programmet indeholder store navne som komiker Andreas Bo, dyreven og zoolog Sebastian Klein, sangerinden Kirsten Siggaard og foredragsholderen Lindy Aldahl kendt fra tv-programmet "Rigtige Mænd", der også er dommer til konkurrencen fagenes fejde.

Det lokale islæt er blandt andet repræsenteret ved konferencier og dj Jimi Rosa, Varde Garden og Frøsigs Street Paraders, der spiller jazz til morgenkaffen. For mere information vedrørende jubilæet henvises til hjemmesiden www.sparnebel.dk

En lille kunde i et stort pengeinstitut kan hos os godt være en stor kunde.

Direktør for Sparekassen Nørre Nebel, Sidsel Marie Løvvang

Baggrundshistorie - Sparekassen for Nørre Nebel og Omegn:

- En indskydersparekasse defineres som værende et pengeinstitut, der organisatorisk er en selvejende institution.- Danmarks første sparekasse blev oprettet i 1810, i 1869 grundlagdes Sparekassen for Nørre Nebel og Omegn.

- Sparekassens bygning på Bredgade 46, som vi kender den i dag, stod færdig i 1932.

- Formålet med sparekasserne, dengang som nu, var at give småsparerne en sikker opsparing, der ikke var drevet med profit for øje men med forbillede i andelsbevægelsens almennyttige og demokratiske opbygningsstruktur.

- I 1969 fejrer Sparekasse Nørre Nebel og omegn 100 års jubilæum med en solid og forsigtig drift og opsparede reserver i en tid, hvor det gik stærkt i Danmark.

- I 1979 åbner afdelingerne i Lunde og Outrup.

- I dag sikres den forsigtige drift via loven om finansielle virksomhedskrav og pengeinstitutternes solvens.

- I mange år var sparekasserne underlagt begrænsninger med hensyn til udlån og reel bankvirksomhed, hvilket blev ændret ved bankreformen i 1974.

- I 1986 får Sparekassen sit kendte S-logo.

Den røde murstensbygning er bygget i 1931 og benyttes stadig til Sparekassen i Nørre Nebel. Dog i dag med indgang rundt om hjørnet. Dengang kostede grunden 12.000 kroner. Arkivfoto.
Annonce

Kunderne

Sparekassen for Nørre Nebel og Omegn har meget at fejre, for det går rigtig godt på underdrevet jysk. Faktisk er sparekassen Varde Kommunens eneste selvstændige pengeinstitut med et hovedkontor i kommunen.

Alle af bankens i alt 52 ansatte har hver deres force, og sparekassens målgruppe, dengang som nu, er de private kunder og mindre virksomheder, især landbrugskunder og primært kunder indenfor en times kørsel fra sparekassens beliggenheder.

- Det sagt så har banken også mange landsdækkende private kunder - også på Sjælland, siger Sidsel Marie Løvvang, der er født i Nørre Nebel, bor i Kvong, og har arbejdet i sparekassen siden 1980, de seneste otte år direktør, og tilføjer:

- Det skyldtes til dels en stor mediebevågenhed, da TV2 i 1990 bragte nyheden om den lille vestjyske sparekasse, hvor en familie kunne spare over 6000 kroner årligt sammenlignet med andre pengeinstitutter, så var Sparekassen Nørre Nebel og Omegn med ét landskendt, siger Sidsel Marie Løvvang.

Desuden fortsatte Ekstra Bladet historien med overskrifter, som: "Pengene yngler i Nørre Nebel".

- Der er fokus på nærhed i sparekassen også trods geografisk afstand, siger Sidsel Marie Løvvang og fortsætter:

- Vi har dagligt åben ved kassen, så du for eksempel kan sætte kontanter i banken efter en konfirmation eller lignende.

Nuværende bestyrelse i Sparekassen for Nørre Nebel og Omegn. Øverste række fra venstre: Næstformand, gårdejer Knud Erik Jensen, Hennebjerg, gårdejer Torben Kragh, Henne Stationsby og direktør Andreas Beyer, Kvong. Nederste række fra venstre: Fysioterapeut Peder Chr. Dahl, Nørre Nebel, cand.merc.aud Helle Føns, Esbjerg og bestyrelsesformand, Statsaut. revisor, Peter Gammelvind, Varde. PR Foto.
Annonce

Hjørnesten

Sparekassen for Nørre Nebel og Omegn arbejder med fire hjørnesten, hvor specialister tilser den private økonomi, den daglige økonomi, erhvervsøkonomien samt pensions- og investeringsområder.

Egenkapitalen i Sparekassen for Nørre Nebel og Omegn er optjent - det vil sige, der er ingen fremmed låne kapital.

- Som bankansat kan man godt blive træt af hvidvasksager, der raserer landet lige nu. Pludselig har vi banditter i habitter alle vegne i sektoren, vi ønsker ærlighed frem for alt, så det til alle tider kan blive et win at være kunde hos os, siger Sidsel Marie Løvvang.

Sparekassens personale i Nørre Nebel, Outrup og Lunde. PR Foto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Vikingemad på Bork Havn

Annonce