Annonce
Vesterhavsposten

Sparekassen lukker i Lunde og flytter til Varde

Beslutningen om at åbne en ny afdeling i Varde får den konsekvens, at Sparekassen for Nørre Nebel og Omegn lukker sin afdeling i Lunde næste år. På billedet ses den ny afdelingsleder i Varde, Morten Stoll, og direktør Sidsel Marie Løvvang. Den ny afdeling i Varde åbner den 15. januar og vil få ni medarbejdere. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Sparekassen for Nørre Nebel og Omegn flytter fem af seks medarbejdere fra Lunde til ny afdeling i Varde, der åbner den 15. januar.
Annonce

Lunde/Varde: Sparekassen for Nørre Nebel og Omegn indtager Varde by med væsentlig større styrke end først antaget. I stedet for fire medarbejdere vil den ny afdeling på Skansen i Varde få ni medarbejder med Morten Stoll som afdelingsleder. Den ny afdeling åbner den 15. januar.

Men det betyder samtidig, at afdelingen i Lunde lukker.

- Det er en beslutning taget med hjernen og ikke hjertet, siger direktør Sidsel Marie Løvvang fra Sparekassen for Nørre Nebel og Omegn.


Det er en beslutning taget med hjernen og ikke hjertet.

Direktør Sidsel Marie Løvvang, Sparekassen for Nørre Nebel og Omegn


For netop den lokale tilstedeværelse er selve det bankende hjerte i den 151 år gamle sparekasse.

Annonce

80 procent bor andre steder

Men hjernen siger noget helt andet. Sidsel Marie Løvvang fortæller, at de i forbindelse med åbningen af den nye afdeling i Varde har set på forretningsgrundlaget i Lunde. Og resultatet var meget overraskende. Kun 20 procent af kunderne i Lunde-afdelingen bor i området, mens de 80 procent bor i resten af i landet.

Sparekassen Lunde lukker i januar næste år. Fem ud af seks ansatte flytter med til den nye afdeling i Varde. Foto: Henrik Reintoft

- Vi betjener dem alligevel over web i dag. Så er det lige meget, om de skal køre til Varde i stedet for, siger Sidsel Marie Løvvang.

Annonce

Hæveautomat fjernes

Med i overvejelserne er det rent faglige og styrken ved at have en afdeling med ni medarbejdere. Deraf vil de fem være fra Lunde, mens en sjette efter eget ønske kommer på deltid i en administrationsfunktion i hovedsædet i Nørre Nebel.

- Selvfølgelig er det en omvæltning for medarbejderne. Nogle har aldrig været andre steder. Nu kan vi holde fem samlet. Det er et supergodt team, som består, siger Sidsel Marie Løvvang.

Helt lavpraktisk så flyttes det næsten nye inventar fra Lunde til Varde i den anden uge i januar 2021. Hæveautomaten lukkes ned, hvorefter bygningen i Lunde sættes til salg.

Derefter vil der være afdelinger i Nørre Nebel, Outrup og Varde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Bag kransekage med Karin

Annonce