Annonce
Vesterhavsposten

Stinne er museums-kok med fokus på historisk mad

Ann Christine Jensen er ny kok på Ringkøbing-Skjern Museum, hvor hun indgår i aktiviteterne. Især når det er fokus på mad, der skal formidle historien. Foto: Tatjana Johnsson
Ann Christine Jensen har fundet sit drømmejob som kok på Ringkøbing-Skjern Museum, hvor aktiviteterne omkring mad og historie, der skal gøres levende for et bredt publikum, er en af hendes nye opgaver.
Annonce

Filsø/Bork: Ringkøbing-Skjern Museums nye kok hedder Ann Christine Jensen, går mest under navnet Stinne, og hun bor ved Filsø.

- Jeg er ansat til at lave mad og events, der blandt andet har med historiens vingesus at gøre, siger hun om jobbet, der er lidt af et drømmejob.

Annonce

Levende historie med mad

- Jeg har så mange ideer til, hvorledes man kan gøre historierne levende omkring vores mange aktiviteter på museet, siger hun, der fornyelig arrangerede sit første event med en "før andejagten starter middag" på den historiske Fahl Kro i Hemmet ved Bork.

- Jeg er selv jæger, så den lå lige til højrebenet, siger Stinne.

- Mulighederne er nærmest uendelige i forhold til at iscenesætte diverse ting ud i temaet historisk mad. Det næste bliver vikingemad på Bork Vikingehavn, siger Stinne.

Udover at være kok er Stinne generelt meget historieinteresseret og vild med at formidle. I sin fritid hjemme ved Filsø har hun fem heste at passe og kan lide at gå på jagt. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Tilflytter til Filsø

Stinne er oprindelig fra Herning-egnen, men flyttede til Filsø i 2017, hvor hun også driver bed and break fast sammen med sin mand Kurt. Parrets to voksne børn hjælper også til indimellem.

At drive bed and break fast er en sidebeskæftigelse.

- Jeg har været kok i kantinen hos Titan i Varde, og så har jeg været lærervikar på Blåvandshuk Skole, men har på det sidste savnet strukturen i hverdagen, en fast løn og ikke mindst et team af kollegaer, siger hun og tilføjer:


Jeg har været kok i kantinen hos Titan i Varde, og så har jeg været lærervikar på Blåvandshuk Skole, men har på det sidste savnet strukturen i hverdagen, en fast løn og ikke mindst et team af kollegaer.

Stinne Jensen, ny museumskok


- Så da de søgte en kok på museet, var jeg tændt med det samme.

Annonce

Den røde tråd

Fremover glæder Stinne sig til at sætte sin egen signatur og sit præg på tingene.

På matriklen hjemme i Filsø er Stinne Jensen også en handywoman, der sammen med sin mand har travlt med at bygge deres nye hus med udsigt over hede og sø. Foto: Tatjana Johnsson

- Jeg glæder mig til at finde den røde tråd i de 14 bygninger, der udgør vores økomuseum. Jeg kan godt afsløre, at det helt sikkert bliver gjort med respekt for årstidens råvarer og med bæredygtighed i tanke, slutter Stinne Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Ole flytter over til Knud

Vesterhavsposten

Uhygge i dyreparken

Annonce