Annonce
Vesterhavsposten

Thomas Møller fra Oksbøl er Årets pædagog

- Vi er så glade for dig. Du er den bedste Møller. Det er pigerne Freya Ørnskov og Ida Hegner enige i. Foto: Michael Svenningsen
Politikens Pædagogpris gik i år til 46-årige Thomas Møller fra Oksbøl, som til dagligt arbejder i miniklubben og ungdomsklubben.

Oksbøl: Klokken fire torsdag morgen svinger Thomas Møller bilen ind i carporten i Oksbøl. Han er netop kommet tilbage til Vestjylland efter at være blevet hyllet som vinder af Politikens Pædagogpris ved et show i Politikens Hus på Rådhuspladsen i København.

Der er langt fra Oksbøl til København og lige så langt den anden vej. For Thomas Møller, som er pædagog i miniklubben og ungdomsklubben i Oksbøl, var oplevelsen med at blive kåret som årets pædagog præcis så vanvittig, som vejen tværs over Danmark er lang.

- Jeg blev vildt overrasket over at blive ringet op af en journalist fra Politiken, som inviterede mig til prisoverrækkelsen, og at jeg godt kunne forvente at få en pris, siger Møller, som Thomas bliver kaldt i daglig tale.

Annonce
- Selvfølgelig skal du også med i avisen, Hans. Thomas Møller har netop modtaget bestilling på et træmaskingevær til Hans Kristensen. Foto: Michael Svenningsen

Overraskelsen var fuldendt, da Thomas Møller onsdag aften i København fik overrakt prisen som årets pædagog. En pris, som skal være med til at skabe opmærksomhed og respekt for den gode pædagog.

Dagene efter prisoverrækkelsen har været hektiske for Thomas Møller. Han har fået et hav af beskeder og kommentarer på de sociale medier og er blevet kontaktet af mange medier, som gerne vil høre hans historie.

Indstillet af Laura

Det var Laura Hedegaard på 22 år fra Oksbøl, som indstillede Thomas Møller til prisen som årets pædagog. Laura har selv gået i miniklubben og ungdomsklubben i Oksbøl.

- Jeg så et opslag på Facebook, hvor man kunne indstille en pædagog til titlen som årets pædagog. Jeg tænkte øjeblikkelig på Møller. Han har gjort et stort indtryk på mig og min familie, siger Laura Hedegaard.

- Møller er en åben og ligetil person. Han møder alle mennesker ens. Ligegyldigt om man er et barn på seks år eller, som jeg er nu, en pige på 22 år, siger Laura Hedegaard.

Der bliver produceret mange svær og skydere på træværkstedet. Thomas Møller er oprindelig uddannet tømrer, så selvfølgelig kan man altid finde Møller i gang med at save og hamre. Foto: Michael Svenningsen

Laura Hedegaard er ved at læse til lærer i Esbjerg. Hun har Thomas Møller med i sit mindset hele vejen igennem sin uddannelse og er ikke i tvivl om, at hun vil have ham med i tankerne i sit kommende arbejde som underviser.

- Møller har givet mig en fantastisk barndom. Thomas gav mig så mange gode oplevelser med fra min barndom og ungdom i Oksbøl. Han kan give alt det, et 12 tal ikke kan give. Det menneskelige og nærværende. Det betyder alt. Derfor ville jeg gerne give Møller et skulderklap med indstillingen til Politikens Pædagogpris, siger Laura Hedegaard.

Jeg gør jo egentlig bare mit arbejde. Det er så heldigvis rart at det er verdens bedste job.

Thomas Møller
Annonce

Den røde tråd

Også lederen af Samuelsgården i Oksbøl, Steen Jull Jensen, har kun anerkendende ord tilovers for Møller.

- Når man møder Møller, bliver man mødt af ærlighed, kærlighed, energi og positivitet. Vi mærker tydeligt al den livskvalitet, Møller deler ud af. Man får så meget menneskeligt nærvær af Møller. Han er en stor del af den røde tråd, som binder ungdommen sammen her i Oksbøl. Det med, at vi pædagoger kender børnene fra dagplejen, til de kommer og viser deres første bil i ungdomsklubben, siger Steen Jull Jensen.

Netop den råde tråd er en vigtig binding i Thomas Møllers 23-årige arbejdsliv ved miniklubben og ungdomsklubben i Oksbøl.

- Jeg får ofte beskeder fra de unge, jeg har haft i tiden, og som nu er flyttet fra byen, hvor de skriver, at de vil helt sikkert vil vende tilbage til Oksbøl. Deres børn skal også være på Samuelsgården og opleve det, som de selv har oplevet. Det er da en kæmpe anerkendelse. Det bliver jeg vildt stolt over. Det gør jo at den røde tråd spændes helt ud og bliver fuldstændig, siger Thomas Møller.

Thomas Møller tager et par gange om ugen børnene med ud at fiske eller med på jagt. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Verdens bedste job

Thomas Møller er opvokset i Billum, men bor i dag i Oksbøl sammen med sin kone Charlotte og deres to børn, Sine på 15 år og Oliver på 13 år. Charlotte er pædagog i Skovmusen i Oksbøl.

Man mærker tydeligt, hvor vigtig Møller er for børnene i miniklubben. De står rundt om ham på træværkstedet og fortæller om alt fra ønsket om et træsvær til, hvad der sker hjemme i familierne. Der er en tryghed og et nærvær mellem Møller og hans kollegaer og børnene, som man kun kan glæde over at stå og se på. Jeg, som journalist, bliver hurtig en del af det varme, trygge selskab og oplever en bunke glade børn rundt om Møller og mig.

- Jeg gør jo egentlig bare mit arbejde. Det er så heldigvis rart at det er verdens bedste job. Tænk sig: Jeg får løn, for hver dag at være sammen med en flok glade børn, siger Møller.

- Det er nogle fantastiske forældre og bedsteforældre, børnene har. Vi får ofte materialer stillet til rådighed, hvis vi har brug for det i undervisningen, siger Møller. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Vesterhavsposten

Hvad synes I om, vi nu igen bruger mundbind?

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Millioner til nyt flygtningemuseum: Stor donation giver innovativ og nytænkende udstilling

Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Jesper Arnth ved, hvordan man bedst fodrer en ko og modtager pris for sin bæredygtige drift

Ugeavisen Varde

Hvem af politikerne fik hvilken post? Komplet oversigt her

Vesterhavsposten

Julie har fået sin drømmelæreplads, men i 3. klasse fik hun en hård dom af skolelæren: - Du behøver ikke tage dine matematikbøger frem, du kan alligevel ikke finde ud af det

Vesterhavsposten

Opråb til jer unge: - Outrup er super fin, og man kan sagtens finde sig et arbejde i byen

Vesterhavsposten

Formand for Nørre Nebel Håndværk & Handelsstandsforening: - Lige nu går det fint i Bredgade

Ugeavisen Varde

- Jaaaaa, vi gjorde det piger: En fantastisk sæson for pigerne endte med en kæmpe sejr og kvalifikation til oprykningsspillet

Vesterhavsposten

Frisør og autoværksted under samme tag

Vesterhavsposten

Købmand Hansens Ferieudlejning er optimistisk

Vesterhavsposten

Rundspørge i Nr. Nebel: Stemmer du det samme som sidst?

Vesterhavsposten

Varde Kommune er klar til valg: Man må gerne medbringe sit eget skriveredskab til at sætte kryds

Ugeavisen Varde

Er vælgerne lullet i søvn?

Ugeavisen Varde

Socialdemokratiet fortæller ikke hele sandheden

Ugeavisen Varde

Ved vi, at Grærup gamle by er fri for PFAS - ellers bør det undersøges

Ugeavisen Varde

Flere tyskere vælger Vesterhavet: Tilfredsheden er helt i top

Ugeavisen Varde

Gabi og Peter er bølgefolket fra Nymindegab

Ugeavisen Varde

Indeklima på skolerne er ikke det bedste - hvad med rengøringen?

Vesterhavsposten

Thomas Møller fra Oksbøl er Årets pædagog

Ugeavisen Varde

Ny vaskemaskine? Her er fem gode råd før du slår til

Vesterhavsposten

Husrække i en by er som en tandrække

Vesterhavsposten

Stressfri jul: Køb julegaverne og lav småkagedejen i november

Ugeavisen Varde

Vi skal have det hele: Solcelleparker, land- og havvindmøller

Annonce