Annonce
Vesterhavsposten

Thomas springer ud som fotomodel i en alder af 86 år

Thomas Knudsen er uddannet landmand og har blandt andet arbejdet i Californien og i Montana USA. Siden har han været minkavler i Janderup, og nu springer han ud som fotomodel i en alder af 86 år for 7-kanten, der fylder 50 år. Det fejres på Frello Museet i Varde med en udstilling i december og januar.  PR-Foto: Line Tausen
Han er uddannet landmand og er tidligere minkavler, men teater har været en del af hans DNA i langt mere end 50 år. Han har blandt andet opfundet Varde Sommerspil. Nu kommer han på museum, som "Magiens mester".
Annonce

Janderup: Thomas Knudsen er uddannet landmand og har drevet minkfarm i mange år udenfor Janderup, som hans søn overtog og drev indtil fornylig. Men udover jord og dyr, så er Thomas Knudsen stifter af både 7-kanten og Varde Sommerspil, som han har været formand for i en otteårig periode.

- Man kan jo i virkeligheden ikke ret meget alene, så vi har jo været mange med indover for at stifte teaterforeningen 7-kanten, det er langtfra kun mit værk, siger Thomas Knudsen og tilføjer:

Du skal ha' sjælen med - et fotografisk digt

7-kantens fotoudstilling på Museum Frello i Varde kan opleves - ses, mærkes, høres og røres fra den fjerde december til og med den 17 januar i almindelig åbningstid.

I et samarbejde med Varde museerne er der fremstillet inspirations- og undervisningswmateriale til udstillingen, der frit og kvit kan downloades via dette link.

LÆRING | Forløb til børn og unge | Vardemuseerne

-Det er ikke til at forstå, at det allerede er 50 år siden vi stiftede foreningen ved en generalforsamling med 55 fremmødte. Dengang i 1970 ville flere af dem, der kom fra  Varde ikke have en ordentlig bestyrelse, det hele skulle være så kollektivt dengang. Det var tidens ånd, men sådan blev det heldigvis ikke, der skal styring på tingene.

Thomas Knudsen er født og opvokset lige udenfor Janderup med en afstikker til USA, hvor han i sine unge dage lærte om landbrug i staterne Californien og Montana.


Det der især tiltaler mig ved teater er, at kunne blive forvandlet til at spille en rolle, som en helt anden person. En man slet ikke har kendt til. Det administrative omkring teater, kan jeg nu også vældig godt lide.

Thomas Knudsen, 7-kantens første formand fra 1970-1978


Annonce

Fotomodel i en moden alder

Thomas sagde straks ja, da han blev spurgt i en alder af 86 år, om han ville være fotomodel i en udstilling med fokus på kostumer fra teaterforeningen 7-kanten gennem 50 år. Også selvom han ikke helt vidste, hvad han stillede op til.

Agnethe Vestergaard Pedersen er en af arrangørerne i arbejdsgruppen bag den aktuelle fotoudstilling: Du skal ha' sjælen med. - Vi har givet billedet af Thomas Knudsen titlen "Magiens Mester", blandt andet fordi Thomas Knudsen har været en bærende kraft i forhold til, at der er så meget teaterliv i Varde kommune de sidste 50 år og ikke mindst i 7-kanten. Han er magisk og har gennemslagskraft, siger hun. Privatfoto

- Jeg er så glad for Agnethe (red. Vestergaard Pedersen, kostumier og leder af systuen i 7-kanten) og hendes fantasi har jo aldrig fejlet noget, så det turde jeg godt sige ja til at medvirke til uden at tøve, siger han.

Thomas Knudsen er en af foregangsmændene bag stiftelsen af teaterforeningen 7-kanten og Varde Sommerspil. Han er kendt for sit lune og sin gennemslagskraft i foreningens regi. I dag spiller han mere whist end teater, men kommer ud og ser mange forestillinger. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Fællesskab og autenticitet

Billedet man møder i øjenhøjde af Thomas Knudsen, som måler hele 2 x1,5 meter, er blot ét ud af 15 fotos, der vises på udstillingen, hvor den røde tråd er kostumer og magi.


Klem ballerne sammen og kom hinanden ved.

Klassisk Thomas Knudsen citat gennem mange år, når han som formand bød velkommen til Varde Sommerspil på unummereret bænkeplads


- Jeg har altid oplevet at teater kunne noget, der løfter, det er ren magi. Spiller man teater er man også nødt til at have sjælen med for at være overbevisende og autentisk i de roller man spiller, siger han eftertænksomt og tilføjer:

Men i 7-kanten er jo brug for alle slags, der er så mange muligheder i sådan en stor teaterforening, hvor folk i alle aldre og med vidt forskellige baggrunde, kan samles om noget sjovt at være fælles. Om det så er for eller bag eller på scenen, slutter Thomas Knudsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Bag kransekage med Karin

Annonce