Annonce
Vesterhavsposten

Til fods på tværs af Jylland med familien

En glad familien Leding i mål ved Blåvandshuk efter 130 kilometer på Kyst til Kyst Stien. Fra venstre er det farmand André sammen med storesøster Line og tvillingerne Lea og Lærke. Privatfoto
Det er ikke alle, der forbinder en god ferie med at gå tværs over Jylland, men familien Leding fra Oksbøl er af anden mening. De er aktive i Oksbøls spejderbevægelse alle fem og vant til fysiske strabadser. Derfor valgte de at bruge en del af deres sommerferie på at gå 130 kilometer på Kyst til Kyst Stien.
Annonce

Oksbøl: I år har mange danskere holdt sommerferie indenfor landets grænser på grund af Covid-19 situationen. Familien Leding i Oksbøl ligeså. De valgte at feriere ved gå Kyst til Kyst Stien fra Vejle til Blåvandshuk. Turen tog dem ni dage.

Familien Leding, der tæller far og mor André og Mette Leding  samt tvillingerne Lea og Lærke på otte år og Line på 14 år har brugt sommerferien på at gå Kyst til Kyst Stien fra Vejle til Blåvandshuk. Privatfoto

- Vi, min kone Mette og jeg og tvillingerne Lea og Lærke på otte og Line på 14 år, var enige om en vandreferie i år, siger Andre Leding, der til daglig er fabriksarbejder i Esbjerg, og tilføjer:

- Vi er alle fem med i spejderbevægelsen i Oksbøl, os voksne som spejderførere og vores døtre som almindeligt aktive, så det ligger ligesom i blodet at vandre. Desuden kan vores børn også godt lide at opnå spejdermærker ved at gennemføre ture til fods.

Både mor Mette Leding og resten af familien er engagerede i spejderbevægelsen i Oksbøl, så de er vant til at være i naturen og gå lange ture. Privatfoto
Annonce

Træning med rygsække for børn

Op til turen på 130 kilometer, trænede familien ved at gå lokale ture i nye vandrestøvler.

- Det er vigtigt at få gået sine støvler til, så man undgår for mange vabler, og det var heldigvis kun min kone, der led lidt af vabler til sidst på turen. Vi trænede også op til turen vægten vi skulle bære rundt med i rygsækkene. Mette og jeg gik med henholdsvis 20-25 kilo alt efter, om vi lige havde spist noget af maden i rygsækken, og pigerne gik med fem kilo hver, ikke mere, det er der faktisk retningslinjer for, hvad børn må slæbe på, siger Andre.

Provianten til turen lå altid som de plus minus ekstra kilo i mors og fars rygsække, og der skulle en god landkost til med masser af kartofler og kød for at få energi til de lange vandredage på Kyst til Kyst Stien. Privatofto
Annonce

Ruteinddeling

Familien startede Kyst til Kyst Stien på Vejle Havn.


Gode vandrestøvler, der er gået til, er nok noget af det vigtigste i forberedelsen til en lang vandretur, så man undgår vabler.

André Leding


- Vi ville gerne slutte af derhjemme, og så er den første del af turen faktisk ikke den mest spændende, fordi man går på asfalteret cykelsti, men fra Bække til Blåvand var det en fantastisk naturoplevelse, siger Andre.

Familien Leding sov som oftest i shelters med skøn naturudsigt på vandreturen. Privatfoto

Familien gik 12-15 kilometer om dagen og mødte mange andre undervejs.

- Men det var mest når vi slog lejr for natten ved de forskellige shelters på ruten, at vi sådan for alvor kom i snak med andre vandrere, og de fleste gik turen selv, vi mødte ikke rigtig nogen med børn, siger han.

Annonce

Samtaler og mammutmaraton

Familien fik talt om alverdens ting og sager på turen.

Hver dag gik familien Leding minimum 12 kilometer, og Line var god til at heppe på sine lillesøstre på otte år,  hvis de blev trætte undervejs. Privatofto

- Man kommer virkelig hinanden ved på en vandretur, og det hele mundede ud i, at min ældste datter på 14 år Line og jeg kort tid efter og inden ferien var slut, lige nappede et af de hårde spejdermærker nemlig en mammutmarch, hvor man skal gå 100 kilometer indenfor 24 timer.

Kyst til Kyst Stien - Vejle til Blåvandshuk

  • Kyst til Kyst Stien er på 130 km til fods på tværs af Jylland fra Blåvandshuk til Vejle.
  • Kyst til Kyst Stien er en natursti langs med Varde Å, Holme Å og Vejle Å.
  • Langs med hele ruten er der shelter- og lejrpladser med bålplads, vand og das. Parkeringspladser tæt på ruten gør det også muligt at gå mindre strækninger.
  • Tag børnene med og få en unik naturoplevelse i Danmark.

- Det er vi stolte af, at vi gennemførte under sommerens hedebølge, og jeg har endda prøvet  uden at gennemføre tidligere sammen med en kammerat. Det viser noget om, hvor dedikeret

Det gik så godt med at gennemføre Kyst til Kyst Stien, at 14-årige Line Leding belsuttede sig for at gå i 24 timer og gennemføre 100 kilometer sammen med sin far kort tid efter, hvor der også blev gået om natten. Privatfoto

Line er, og hvor meget viljestyrke hun har i en ung alder, siger en stolt far.

Annonce

Søskende motivation

Line var også god til på turen at motivere tvillingerne, så vi ikke holdt alt for mange pauser og fik gået det vi skulle hver dag.

- Gode vandrestøvler, der er gået til, er nok noget af det vigtigste, som forberedelse til sådan en tur for at undgå vabler, siger André Leding. Privatfoto

Farmor Marianne Skov Lindbæk tog turen fra Brande to dage før turens afslutning og overraskede familien med kage og hygge.

- Vi havde lige et par gode timer sammen på Janderup Ladeplads, et par dage før vi nåede i mål, slutter Andre, der ikke tror familien har gået deres sidste vandretur sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Lokal dyrepark findes det?

Annonce