Annonce
Vesterhavsposten

Tilflytter sørger for varme og kulde med sit nye firma

Anne Mette og Martin Nymand fandt kærligheden sammen, og Martin flyttede fra Ølgod til Nørre Nebel. Nu springer han ud som selvstændig med køle- og varmepumpeservice. Privatfoto
Martin flyttede til Nørre Nebel på grund af hans kæreste Anne Mette, hvor han nu er startet som selvstændig midt i en krisetid.
Annonce

Nørre Nebel: Den 46-årige Martin Nymand er manden bag et nyt firma i Nørre Nebel, der tilbyder køle og varmpeumpeservice med montage og service til både private og erhverv.

- Jeg har ikke en fysisk butik, men kører ud i min værkstedsbil og udfører montage, service, klimaanlæg, EL-styringer og så videre, siger Martin Nymand, der er uddannet elektriker med 25 års erfaring fra branchen og yderligere 10 års erfaring med varmepumper.

En uddannelse som kølemontør har han også.

Vi har det virkelig sjovt i herrernes madklub, hvor alle retter har en ingrediens, der går igen. Nemlig bacon.

Martin Nymand

Annonce

Tilflytter fra øst til vest

Martin Nymand flyttede til Nørre Nebel for tre år siden fra Ølgod.

- Jeg flyttede, fordi jeg var faldet pladask for Anne Mette her i Nørre Nebel og fandt ret hurtigt ud af, at der her i området er gode muligheder som selvstændig i mit fagområde, siger Martin Nymand og tilføjer:

- Jeg kører for eksempel ud til mange sommerhuse.

Selvom der er pandemi med corona og krisetid, så har det ikke været et problem for Martin Nymand at starte op som selvstændig nu.

- Jeg kører jo ud alene og kan overholde alle forholdsregler uden det store besvær, siger han.

Annonce

Foreningsliv med bacon

Martin Nymand har hurtigt engageret sig i Nørre Nebels lokale foreningsliv.

- Jeg er blevet rigtig godt taget imod og er blandt andet med i en madklub for mænd her i byen, hvor vi er 16 mænd i alderen 30 år og opefter, der hygger os på skolen med madlavning, siger Martin Nymand.

Bacon er den ultimative ingrediens.

- Det sjove ved vores madhold er, at bacon skal indgå i alle vores retter, om det så er forret eller hovedret. Vi skiftes i hold på fire til at vælge menuen, som vi laver uge for uge, og det har da heldigvis været småt med desserter, hvori bacon indgår, griner Martin Nymand.

Det bliver også til andet end mad, nemlig motion.

- Jeg er også med i Blaabjerg Gå- og Løbemotion, hvor vi er omkring 100 medlemmer, der mødes hver tirsdag på forskellige ruter.

Ellers glæder han og Anne Mette sig til en sommer, hvor vejret forhåbentlig bliver grillvejr.

- Her i Nørre Nebel har vi jo alle de lækreste råvarer fra lokale butikker som slagteren, brugsen og så videre, så det er bare med at komme i gang og få vist mine nye færdigheder frem i madlavningskunst. Det bliver nok også noget med bacon, siger Martin Nymand med et glimt i øjet.

Når det handler om bacon, så er det den store dille i herre-madklubben i Nørre Nebel, hvor Martin Nymand og 16 andre mænd hygger med madlavning, hvor der altid skal indgå bacon - selv i desserterne. Privatfoto
Madklubben for mænd, der elsker bacon i Nørre Nebel. Privatfoto
Den lokale gå- og løbeklub i Nørre Nebel har også Martin Nymand som medlem. Han elsker at være en del af det lokale foreningsliv, om det gælder mad eller motion. Privatfoto
Når Martin Nymand ikke har travlt som køle og varmepumpe servicemand, så er han glad for at lave mad. Især hvor bacon indgår i menuen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Bag kransekage med Karin

Annonce