Annonce
Vesterhavsposten

Tre desserter du kan lave på grillen

Frugter egner sig overraskende godt til grillen. Det er bare vigtigt, at de ikke er overmodne, for så vil de blive for bløde og have tendens til at klæbe eller brænde fast. Genrefoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Grillen egner sig ikke bare til det salte køkken, men også til det søde køkken. Læs her, hvad du skal servere som dessert til dine gæster.

Pølser, bøffer, majskolber og hvidløgsbrød.

Traditionelt har mange danskere forbundet grillen med det grove, salte køkken.

Men faktisk kan grillen også oplagt bruges til det søde køkken.

Annonce

Og her er især ferskener og nektariner et taknemmeligt sted at begynde, foreslår Louisa Lorang, der er kok, madskribent og forfatter til en lang række kogebøger.

- Flæk dem, fjern stenen, grill dem på skærefladen - og top dem med noget god vaniljeis bagefter. Det er noget af det allerskønneste og nemmeste, man kan kaste sig over af grilldesserter, siger hun.

Sødme og sprødhed

Samme manøvre kan du også lave med blommer eller de der æbler og pærer, som er blevet lidt stødt nederst i frugtskålen, tilføjer Anders Jensen, der er medlem af det danske grilllandshold og ansvarlig for Weber Grill Academy.

- Du trækker noget sødme frem i frugten og får samtidig en sprødhed, som tilsammen giver en anden wow-faktor ved servering, end hvis du bare stillede en bakke is frem uden tilbehør, siger han.

Hvis du vil kræse lidt ekstra, så omrør vaniljeisen inden servering, eller giv den en tur med elpiskeren, foreslår Louisa Lorang.

- Så får du en tekstur, som er lidt henad softice og mere lækker, end hvis du bare stiller isen bundfrossen frem, siger hun.

Du kan også bruge grillen til at lave en simpel chokoladecrunch af hvid chokolade, foreslår Anders Jensen.

Hak den, læg den i en bakke, og drys med et nip røget flagesalt.

Giv det nogle minutter i grillen ved indirekte varme, til det nærmest karamelliserer.

- Du får sådan en saltet, rustik og karamelliseret chokolade, som smager lidt henad en avanceret Marsbar, forklarer Anders Jensen.

Server den afkølet i små stykker til kaffen eller hakket som topping til din isdessert.

Annonce

Farve og røgsmag

Tredje forslag lyder, at du kan placere dig i spændingsfeltet mellem dessert og drikkevare med en grillet margarita.

Jep, du hørte rigtigt: en margarita.

- Det er en rigtig voksendessert, og noget jeg ofte selv laver til mine gæster derhjemme, siger Louisa Lorang.

Skær et par røde grapefrugter over på midten, og grill dem på skærefladen.

Lad dem få lidt farve og røgsmag, før du presser saften og blander med tequila og agavasirup.

Tilsæt cointreau, hvis du vil lave en klassisk margarita. Men ellers kan du også nøjes med at toppe med masser af knust is eller isterninger.

- Så har du verdens nemmeste margarita, som samtidig har det der sommertwist fra grillen, siger Louisa Lorang.

Det grillede element fra grapefrugterne fungerer godt, fordi margaritas i forvejen ofte laves med mezcal, som netop har noter af røgsmag, tilføjer hun.

Grillen giver kontrast

Det klæder de fleste desserter med lidt surt, salt eller bittert modspil til det søde og fede.

Derfor giver det i virkeligheden også god mening at grille komponenter, der skal indgå i en dessert.

Røgsmagen og bitterheden fra grillen vil nemlig fungere som kontrast, som smagsmæssigt vil give desserten en anden dybde.

/ritzau fokus/

Annonce
Annonce
Vesterhavsposten

51 års butikshistorie er slut: Bolighus er sat til salg

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Det er ikke alle partier, der er gået i flyverskjul

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Her finder du PostNord Danmark Rundt, når løbet kører gennem Varde Kommune

Vesterhavsposten

Det vidste du ikke om: Birgitte fra Sportigan

Ugeavisen Varde

Det giver mening på flere plan at forlænge Vestkystvejen

Vesterhavsposten

Det vidste du ikke om: Bente fra JA Sko

Vesterhavsposten

Hvem hjalp vindmøller i gang for 30 år siden her?

Vesterhavsposten

Det vidste du ikke om: Gina fra Cleopatra

Ugeavisen Varde

Vi må reagere på dårlige arbejdsforhold for unge

Vesterhavsposten

Rema 1000 vil til Nørre Nebel – har kig på Shell-grunden

Vesterhavsposten

Hannes 10 år gamle drøm bliver en realitet til efteråret: - Hvis ingen andre laver det, så må jeg jo selv gøre det

Vesterhavsposten

Det vidste du ikke om: Hans fra Wagner

Ugeavisen Varde

Vi vil have reel borgerindflydelse i Din Forsyning

Vesterhavsposten

Golf vinder frem overalt, og Niels Peter fra Henne er én af dem, der har forelsket sig i sporten

Vesterhavsposten

90 borgere i Nørre Nebel ville høre om lejeboliger

Vesterhavsposten

Det vidste du ikke om: Jytte fra Frøjks Blomster

Vesterhavsposten

Mange deltagere til fodboldskole i Outrup

Vesterhavsposten

60 år og stadig på arbejdsmarkedet: Knud har ikke haft en eneste ledighedsdag og har ikke tænkt sig at stoppe foreløbigt

Vesterhavsposten

Tre desserter du kan lave på grillen

Vesterhavsposten

Lillian fylder tilværelsen med vejbod og loppemarked: - Jeg lægger aldrig skjul på, at jeg er på kontanthjælp

Vesterhavsposten

Tag endnu en tørn som senior og få en pengepræmie

Vesterhavsposten

Endelig: De tyske turister vender tilbage

Vesterhavsposten

14-årige Stine blev fascineret af violinen for 7 år siden - nu spiller hun på et arvestykke

Annonce