Annonce
Vesterhavsposten

Turismeordfører fik skyts til sin kamp mod færre udlejningsuger for sommerhuse: - Det her er et mega slag i maven

Niels Kristian Hansen, til venstre, er kendt som Købmand Hansen, og det er også det navn, der indgår i navnet på hans forretninger i Henne. Til højre ses turismeordfører Anni Matthiesen, der mandag var på rundtur til turismeaktører i Varde Kommune for at blive klogere på sit ordførerområde. Hos Købmand Hansen var det risikoen for færre udlejningsuger, der fyldte. Foto: Benny Baagø
Anni Matthiesen (V) er blevet turismeordfører og besøgte derfor mandag flere turismeaktører på Vestkysten. Hos Købmand Hansens Feriehusudlejning var Erhvervsstyrelsens forslag om færre udlejningsuger det helt store samtaleemne.

Henne: Venstres forholdsvis nye turismeordfører, Anni Matthiesen, er ikke et sekund i tvivl om, at hun vil kæmpe imod et forslag om, at sommerhuse for fremtiden kun må udlejes 35 uger om året. Så da hun mandag besøgte Købmand Hansens Feriehusudlejning i Henne sammen med borgmester Erik Buhl (V), var det ingen diskussion, hun fik med ledelsen i feriehusbureauet - hun fik blot flere argumenter.

- Det her er et mega slag i maven, sagde Lars Ravnholt, bureauchef ved Købmand Hansens Feriehusudlejning.

Han henviste til, at bureauet prøvede at få sommerhusejerne til at bruge endog ganske mange penge på at renovere deres sommerhuse for at gøre dem mere attraktive. Hvis sommerhusejerne skal have lyst til det, så skal de også tjene de penge ind igen ved at kunne udleje i mange uger.

Annonce

Holde skindet på næsen

Lars Ravnholt havde også inviteret stifter og ejer Niels Kristian Hansen og direktør Carsten Holmegaard Hansen med til mødet med de to venstrepolitikere. Alle fem var enige om, at  færre udlejningsuger vil betyde, at sommerhusejerne så vil skære de uger væk, hvor ejerne tjener mindst. Dermed bliver sæsonen kortere. Lars Ravnholt mener, at det vil have en betydning for alle de øvrige forretninger i feriebyerne.

- De skal holde skindet på næsen fra november til marts, sagde Lars Ravnholt.

De nye regler

  1. I dag er det sådan, at hvis man har et sommerhus, så skal man selv bruge det to uger om året. Et sommerhus må være i brug 43 uger om året, og derfor kan det altså lejes ud 41 uger.
  2. I den nye vejledning er der en begrænsning på udleje i 35 uger om året. Det vil altså sige seks færre uger end i dag.
  3. Både før og efter de nye regler kan et ægtepar eje og udleje op til fire sommerhuse, hvis de blot benytter alle sommerhusene de to uger om året. Dog er der nu strammet op med et krav om, at ens egen brug skal være "reel". Om det står i vejledningen: "Reel egen brug indebærer, at ejeren eller brugerens anvendelse af ferieboligen har et rekreativt formål og ikke udelukkende sker med henblik på at istandsætte og klargøre boligen med henblik på kommende udlejninger".
  4. Desuden er det skrevet ind i vejledningen, at der kan være tilfælde, hvor en person med to sommerhuse eller et ægtepar med op til fire sommerhuse ikke må udleje alle husene. Det kan komme på tale, hvis mindst to sommerhuse er på mindst 150 kvadratmeter, og der er en "betydelig samlet lejeindtægt".

Anni Matthiesen har sammen med to andre borgerlige politikere kaldt erhvervsminister Simon Kollerup ind til et samråd torsdag den 22. oktober. Hun fortalte desuden, at det bliver diskuteret på Christiansborg, om det er forligsbrud, hvis den nye vejledning bliver vedtaget. Hun mener nemlig ikke, at de nye regler er i tråd med, hvad en række partier sammen har aftalt vedrørende rammerne for sommerhusudlejning.

Ledelsen i Købmand Hansens Feriehusudlejning var glad for at høre, at de to venstrepolitikere også ønsker mulighed for en lang sæson. Fra venstre: Niels Kristian Hansen, Carsten Holmegaard Hansen og Lars Ravnholt. Foto: Benny Baagø

Den nye vejledning giver også nogle begrænsninger i forhold til udleje af sommerhuse på over 150 kvadratmeter. Det vil få større betydning i Blåvand end i Henne, lød det fra Lars Ravnholt.


Det er den forkerte vej.

Carsten Holmegaard Hansen. direktør for Købmand Hansen i Henne
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Dyre superbiler i millionklassen og bæredygtige produkter: Familien Frederiksmose rykker ind i Sparekassens tidligere lokaler

Vesterhavsposten

Styrk din krop i Bork Havn

Annonce