Annonce
Vesterhavsposten

Uden havn: Digitale vikinger i Bork

Familien Tøtrup savner deres vikingeliv i Bork Havn i en coronatid. Arkivfoto: Karin Kjærsgaard
Annonce

Bork: Familien Tøtrup fra Vostrup savner i denne vanskelige tid deres vikingefamilie, som de ellers normalt mødes med på alle helligdage i Bork Vikingehavn. Det er langtfra samme at være viking på digitale platforme uden fysisk at være på pletten i Bork Havn.

Vikingefællesskabet vil familien Tøtrup, der tæller Louise og Jannik Tøtrup samt børnene Gorm og Kamma ikke undvære, så fællesskabet holdes i hævd med kreative projekter, som vikingerne fra Bork deler med hinanden på Facebook, indtil de atter kan rejse små tusind år tilbage i tiden.

- Vikingetiden er for os lig med afslapning. Man kan godt kalde det for vores lille feriested derude i Bork. Også når vi er afsted på markeder fem-seks gange årligt. Både der og i vikingehavnen går man hele dagen i åbningstiden og undlader helt at kigge på telefonen. Det er ren afslapning, når vi er afsted, siger Jannik Tøttrup, der kaldes Bjørn, når han skifter til vikingedragten.

Landets museer og dermed også Bork Vikingehavn forventes at blive en del af genåbningens fase tre, der starter den 8. juni.

Vikingerne Louise og Kamma Tøtrup bruger Bork Vikingehavn som en slags form for ferie og værested. Et andet hjem. Arkivfoto: Karin Kjærsgaard
Jannik og Gorm Tøtrup i en far og søn battle i Bork Havn før coronakrisen. Arkivfoto: Karin Kjærsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Bag kransekage med Karin

Annonce