Annonce
Vesterhavsposten

Ungdomsklubben er til både sjov og alvor

Bjarne Alsaker elsker den tætte dialog med de unge i Nørre Nebel Ungdomsklub. Privatfoto
Nørre Nebel Ungdomsklub har vind i sejlene og et stort medlemstal. Det er der flere grunde til. Blandt andet er der et tæt samarbejde med skolen.

Nørre Nebel: Nørre Nebel Ungdomsklub (NNU) i sin nuværende form blev etableret i 2008. Her er åbent tre dage i ugen, hvor unge fra 7. klasse til og med det 18. år kan komme og hygge sig med hinanden. Der er fem ansatte i klubben.

Ungdomsklubben er den største i kommunen med hele 162 medlemmer per 1. april 2020. Hvorfor kan der være mange årsager til. Vesterhavsposten tager pulsen på, hvad der foregår i klubben af diverse aktiviteter.

- Lige nu er det hele jo lidt specielt, vi er også mærket af coronapandemien, og har færre unge tilmeldt i år end sidste år, siger lærer Bjarne Alsaker, der er synonym med Nørre Nebel Ungdomsklub.

Annonce

- Det er ret problematisk, når vi pludselig mister mange unge medlemmer, fordi vores budget bygger på tilskud, vi får per elev, siger Bjarne Alsaker, der håber, at verden snart bliver normal igen.

Så mange går i ungdomsklub i Varde Kommune:

Medlemsoversigt per 1. april 2020:

Agerbæk Ungdomsklub har 78 medlemmer

Ansager Ungdomsklub har 31 medlemmer

Nørre Nebel Ungdomsklub har 162 medlemmer

Varde Ungdomsklub har 60 medlemmer

Tirsdagsklubben i Varde for fysisk og psykisk udfordrede unge har 21 medlemmer

Samuelsgården i Oksbøl kører for sig selv under en separat ordning

Aftenhygge for de unge

Vi har åbent lige nu tre dage i ugen fordelt på hver enkelt klasse. Hver årgang kommer en bestemt dag i ugen tirsdag, torsdag og søndag, siger Bjarne Alsaker og tilføjer:

Man kan være en del af Nørre Nebel Ungdomsklub fra 7. klasse og frem til og med, man er fyldt 18 år. Privatfoto

- Sådan plejer det ikke at være. Før Covid-19 kunne de unge frit vælge, hvilke dage de ville komme.

Ungdomsklubben holder åben om aftenen i tidsrummet klokken 19-22 og om søndagen klokken 18-21.

- Man kommer og går, som man vil i de tre timer, vi holder åben. På det punkt adskiller ungdomsklubben sig fra juniorklubben, siger Bjarne Alsaker, der selv er fra Nørre Nebel, og endda har gået på skolen som elev, hvor han til daglig underviser på overbygningen i fysik og matematik.

Annonce

Lokaler med mange fritidstilbud

Nørre Nebel Ungdomsklub har et alsidigt udvalg af fritidsaktiviteter.

Der er mange aktiviteter i Nørre Nebel Ungdomsklub både i nuværende lokaler ovenpå biblioteket, men også ud af huset. Privatfoto

- Vi har musiklokale til de unge, der synger eller spiller på et instrument, dog har vi ingen, der underviser i musik. Ellers kan de unge for eksempel spille pool, som er meget attraktivt, derudover kan de spille airhockey, bordfodbold, bordtennis, danse til "Just Dance" samt spille Playstation, computer eller bare se tv. Men når alt kommer til alt, så er det i høj grad nærværet og muligheden for at hygge sammen, der tiltrækker de unge. Sådan oplever vi det i hvert fald siger Bjarne Alsaker.

Annonce

Fremtiden byder på nye lokaler

Fysisk ligger Nørre Nebel Ungdomsklub lokaliseret lige nu ovenpå biblioteket fordelt på hele 375 kvadratmeter.

- Der er nok af plads at boltre sig på, siger Bjarne Alsaker, der glæder sig til, at klubben får nye spændende lokaler, når den bliver en del af det nye kulturhus i Nørre Nebel.

Annonce

Tosprogede kan praktisere dansk

- Vi har et tæt samarbejde med "SSP-Finn" fra Oksbøl (red. Finn Wøbbe), og vi får mange gode snakke med de unge. Også de svære samtaler kan der være brug for, at man lytter til. Her kommer vi omkring det hele lige fra både kærestesorger, eller hvis der er ballede i vennegruppen, mor har været streng og så videre, siger Bjarne Alsaker.

- Vi er også stedet, hvor tosprogede unge fra eksempelvis Ukraine, Holland og Tyskland kan få praktiseret deres danske, fordi de ofte taler deres modersmål derhjemme, siger han

Annonce

Bowling og stand up comedy

Sidst men ikke mindst, så er der også flere populære arrangementer gennem klubben.

- Vi tager blandt andet på juletur til Esbjerg, bowler i Seawest, tager de store med til stand up comedy eller laver et LAN-arrangement med overnatning, siger Bjarne Alsaker, der fremhæver følgende:

- Vi taler sjældent klub i skolen og skole i klubben. Har vi været uenige, så tager vi det ikke med videre fra det ene til det andet sted, slutter Bjarne Alsaker, der elsker dialogen med de unge.Vi taler sjældent klub i skolen og skole i klubben Har vi været uenige, så tager vi det ikke med videre fra det ene til det andet sted.

Bjarne Alsaker, Nørre Nebel Ungdomsklub


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce