Annonce
Vesterhavsposten

Unge iværksættere på vej frem: Fodboldkammerater og kolleger vil opføre typehuse

Jonas Jepsen og Morten Gravesen er klar til at bygge huse. Foto: Morten Nielsen
De har kendt hinanden i en årrække. Nu går to unge tømrere sammen om at opføre typehuse, men med hvert deres selskab.
Annonce

Varde/Nørre Nebel/Outrup: De har spillet fodbold på samme hold, de har været kolleger i en byggevirksomhed, og inden længe vil de sammen bygge typehuse.

Jonas Jepsen, 28 år, og Morten Gravesen, 25 år, stiftede hver især i efteråret et anpartsselskab. Jonas' anpartsselskab hedder Jysk Kvalitetsbyg, og Mortens anpartsselskab hedder Triton Byg. De to selskaber skal i samarbejde bygge typehuse, og den første opgave er snart i hus.

Jonas og Morten har hidtil arbejdet sammen i byggefirmaet Arco med hjemsted i Outrup, og her kom de ind i typehusbranchen. Begge er de uddannede tømrere.

- Vi har spillet fodbold sammen i Blaabjerg, siger Morten Gravesen, der bor i Varde med sin kæreste, men stammer fra Nørre Nebel.

Jonas Jepsen er ud af en landmandsfamilie i Outrup, hvor forældre og søskende er selvstændige.

- Jeg har altid drømt om selv at blive selvstændig, og skal det være, så skal det være nu, siger Jonas Jepsen, der lige som Morten bor i Varde.

Han har en kæreste, men der er ingen børn - endnu.

Indskudskapital

  • Man skal mene det alvorligt for at etablere et anpartsselskab.
  • Der skal skydes 40.000 kroner ind i et sådant selskab.
  • Indskudskapitalen er så blot én af etableringsomkostningerne for de to unge iværksættere.
Annonce

Venner i fritiden

De to er venner i fritiden og har i en del tid talt om at blive selvstændige. Det er sket i god forståelse med deres snart tidligere arbejdsgiver, Arco.

For Jonas og Morten er ikke helt færdige i Arco. De arbejder stadig delvist for deres tidligere arbejdsgiver i en overgangsordning. Så mister firmaet ikke to medarbejdere på én gang, og Jonas og Morten har i den første tid som selvstændige faste indtægter.

De to har en kontrakt med HusCompagniet om at levere færdige typehuse, og inden længe har de to nystiftede selskaber den første ordre. De er blevet stillet i udsigt, at det bliver i nærområdet omkring Varde, Esbjerg eller Vejen, men det er endnu ikke helt på plads.

Annonce

Mere frit med to selskaber

Vil de unge iværksættere så lade deres to selskaber gå sammen om et fælles firma?

- Det er ikke planen, siger Morten.

- Vi står mere frit med hvert vores selskab, siger Jonas.

Men de stoler på hinanden, og de vil være sammen om kontrakterne på opførelse af typehuse.

De venter altså endnu på den rigtige første opgave fra HusCompagniet, som har en arkitekt, der tegner typehusene. Det behøver de to iværksættere ikke at tænke på.

De kender hinanden fra fodbold og arbejdspladsen. Jonas Jepsen og Morten Gravesen har hver især etableret et anpartsselskab, men vil arbejde sammen. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Teater gør stærk og giver venskaber

Annonce