Annonce
Vesterhavsposten

Unge surfer-instruktører giver oplevelser til lokale og turister: - Det er meget federe end at have et job ved kassen i Brugsen

Der skal råbes navne op, når der er nye hold. Her er det Niklas Lillelund, der er i gang med at få overblik over, om alle er mødt op. Foto: Martin Jørgensen
Med god vind, en våddragt og det rette surf-udstyr kan du få en god sommeroplevelse ved Bork Havn.

Bork: På en vindblæst onsdag formiddag står tre unge surf-entusiaster klar ved Bork Havn. Klar til at tage imod 33 håbefulde gæster til West Wind i Bork, der har valgt at kaste sig ud i nogle timers windsurf ud fra Borks Kyst.

Deltagerantallet er højere end, hvad det normalvis er, men ikke desto mindre har vandsportsaktiviteter vundet frem i de seneste fem år. I hvert fald hvis man spørger Niklas Lillelund, Victor Henneberg og Magnus Lund på henholdsvis 20, 19 og 15 år.

Alle er de instruktører og ansvarlige for at deltagerne i dagens anledning får en god oplevelse i Bork. Men hvorfor er det så fedt at ligge i det kolde danske vand med vinden i håret?

Annonce

- Man får nogle fede oplevelser i naturen og på vandet, som man måske ikke er vant til. Det er noget, som alle kan være med til, og vi har folk fra seks til 70 år, som deltager, så der er ikke begrænsninger på den måde, fortæller Victor Henneberg, som til daglig bor i Oksbøl og læser på Varde Gymnasium, men som hen over sommeren bor i en hytte i Bork sammen med de to andre instruktører.

Et fedt job

For Victor Henneberg er windsurfing den største naturlighed. Hele sit liv har han dygtiggjort sig og brugt sin fritid langs vestkysten. De seneste tre år som instruktør i Bork.

- Det er så meget federe end at sidde ved kassen i den lokale Super Brugsen. Her får du meget mere ansvar, og det er det helt perfekte sommerferiejob for mig, fortæller Victor Henneberg, inden Niklas Lillelund tager over:

- Sådan har jeg det også. Og så er Bork et helt perfekt sted for nybegyndere, fordi man surfer i et område, hvor der er vand til knæ- og hoftehøjde. Det kunne ikke være bedre.

Siden de begyndte som instruktører har de set, hvordan flere og flere får øjnene op for sporten, som de elsker.

Magnus Lund i forgrunden, dernæst Victor Henneberg, mens Niklas Lillelund står i baggrunden. De tre elsker at windsurfe og har gjort det i mange år. Nu er de instruktører i Bork. Foto: Martin Jørgensen

- Der kommer bare flere og flere. Vi har været nødt til at lave aftenhold, fordi der har været så mange mennesker. Folk finder jo ud af, hvor god en følelse man får, når det lykkes for en, fortæller Niklas Lillelund.

Det er alle typer af mennesker, der sætter GPS’en til Bork Havn. Både turister fra nærområdet, men også hele familier, der kommer langvejs fra samt uddannelsesinstitutioner.

De mange besøgende betyder også meget arbejde til de tre unge surfere, for selvom det er et fedt job, så er det ikke bare et par timers hygge ude på vandet.

- Vi arbejder alle dage, undtagen lørdag, fra 09.30-18.00. Jeg er her fire uger i denne sommerferie, fordi jeg også gerne lige vil have lidt ferie til mig selv.

Der er også mulighed for at stå på SUP i Bork, hvor der også er kurser. Foto: Martin Jørgensen
Annonce

Endelig lære det

Victor, Niklas og Magnus fortæller alle, at deltagerne plejer at få en ”mega fed oplevelse” – også selvom vejrforholdene ikke altid er på deres side.

- Hvis der ikke er nogen vind, så plejer vi at lave en masse gode øvelser på land, hvor folk får mulighed for at få bedre teknik. Og ellers kan vi øve mere teori i forhold til vejr- og vindforhold, som også er meget vigtigt, når man surfer.

Anne Markwoth flankeret af børnene Emma og Daniel. Alle tre glæder sig til at prøve kræfter med windsurfing i Bork. Foto: Martin Jørgensen

Nogle af dem, der får fornøjelsen af de tre gutters undervisning er de tre turister Anne, Daniel og Emma. Alle med efternavnet Markworth. Det er mor Anne, der har taget de to børn med ud til undervisning, og det er der en særlig grund til.

- Min mand og børnenes far har surfet i de seneste 15 år uden os, så nu er det på tide, at vi også kommer i gang og lærer det. Børnene har fået en alder, hvor de også kan få noget ud af det, så nu skulle det være, siger Anne Markworth og tilføjer:

- Vi har faktisk valgt specifikt at komme i sommerhus i Bork, fordi vi gerne ville lære at surfe. Vi bor til dagligt i Hvidovre, men herovre er der gode muligheder for at lære det, så det håber vi, at vi får mulighed for.

Der er flere hold i løbet af ugen, og hvis du hellere vil en tur på SUP-boardet, så er der også rig mulighed for dette.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Tillykke til Oksbøl - tillykke til oplandet

Annonce
Annonce
Vesterhavsposten

Gælder erhvervsvenligheden kun i Varde by og omegn?

Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Den nye frisør i Oksbøl er bare 19 år: - Jeg er lykkelig over den mulighed, jeg har fået med min salon her i Oksbøl

Ugeavisen Varde

Genstart fællesskabet - i lokalsamfundene

Vesterhavsposten

Mor og datter har åbnet ny tøjbutik i Nørre Nebel: - Det er ikke tabu længere at være plus size

Ugeavisen Varde

Boligmangel til de unge under 30 år - Varde Kommune vågn op

Ugeavisen Varde

Michael er ny journalist på sin gamle egn

Ugeavisen Varde

Du er ikke alene - om ældre, handicappede og psykisk syge

Ugeavisen Varde

Borgmester er ved at revne af stolthed over endnu en top ti-placering i erhvervsvenlighed

Ugeavisen Varde

Kendt presseofficer og politiker skifter job: Skal være ny forstander for FOF

Vesterhavsposten

Sygdom stopper uddeler: Men hans gamle brugs har øget salget markant trods konkurrence fra naboby

Ugeavisen Varde

Kampagne skal skaffe 2500 medlemmer tilbage til foreningerne

Vesterhavsposten

Få kroppen nænsomt i gang efter en fed ferie

Vesterhavsposten

Fransk vinhøst slår fejl - her er de gode alternativer

Vesterhavsposten

To lokale med nyt tiltag: Nu kan du prøve boomende sportstrend i Nørre Nebel

Ugeavisen Varde

19.9: Hele familien kan være med i Margueritløbet

Ugeavisen Varde

Enhedslisten styrker demokratiet

Vesterhavsposten

Her gør vi en kraftpræstation for turismen

Ugeavisen Varde

Du er ikke alene

Ugeavisen Varde

Tre landsbyer er blevet et kunstværk rigere - kunne du også tænke dig et?

Ugeavisen Varde

Varde Kommune skal være Danmarks bedste ældrekommune

Ugeavisen Varde

Lad lokalcentrene bestemme selv

Vesterhavsposten

Stauderne gør comeback: Sådan lykkes du med dem

Annonce