Annonce
Vesterhavsposten

Vandrehjem vil have gang i vandrekulturen ved Vesterhavet: Starter nu lokalt vandreophold

Merete Vigen og Morten Lund Hansen står klar til at introducere et vandreophold på Lindvig Ferie, der for første gang samler vandring med natur- og kulturoplevelser i området ved Nymindegab. Foto: Steen Tue Bjerborg
Den ny bestyrer på Danhostel Nymindegab og en lokal natur- og kulturvejleder mener, der mangler vandrekultur ved Vesterhavet Derfor starter de nu et lokalt vandreophold.

Lønne: To lokale vandre- og naturglade ildsjæle går nu i spidsen for at få sat mere gang i vandrekulturen i den vestjyske natur og Varde Kommune.

Morten Lund Hansen, der med sin kone, Petra Adler-Hansen, sidste år overtog Danhostel Nymindegab og Lindvig Ferie, starter fra 12. september et vandreophold på Lindvig Ferie.

Formålet med Vandring, Vesterhav og store vidder, som opholdet hedder, er ganske enkelt at forene vandreglæde med natur- og kulturoplevelser i Vesterhavs-området ved Varde.

Annonce

- Vi har mange gæster, der kommer og vandrer. Så hvorfor ikke lave et ophold, hvor de kan få mulighed for at dele deres vandre- og naturoplevelser med andre og blive guidet rundt til nogle af de mange og store naturoplevelser, der gemmer sig herude. Samtidig med at de kan bo og spise her på Lindvig Ferie, siger Morten Lund Hansen smilende.

Han vil som vært stå for kost og logi under vandreopholdet.

Manglede tilbud

Det var, da Morten Lund Hansen ringede og talte med den vandreglade lokale kultur- og naturvejleder, Merete Vigen, at der for alvor kom gang i idéen om et lokalt vandreophold.


Området er helt fantastisk med den natur og de muligheder, der er for at være aktiv her. Og så starter Naturpark Vesterhavet jo lige uden for døren.

Morten Lund Hansen, bestyrer af Lindvig Ferie


Den lokale natur- og kulturvejleder, der arrangerer guidede vandreture og arrangementer i området, havde nemlig allerede gået i flere år og spekuleret over muligheden for at lave et tilbud, der kombinerer natur og kulturoplevelser med vandring i lokalområdet.

Merete Vigen og Morten Hansen er vilde med natur og vandring, og nu får de så mulighed for at føre andre til nogle store natur- og vandreoplevelser i Vesterhavs-området i Varde Kommune. Foto: Steen Tue Bjerborg

- På trods af de fantastiske natur- og kulturforhold, der er her, så har der jo ikke været et ophold, der samler vandring med natur- og kulturoplevelser. Men da Morten og Petra overtog Lindvig, var muligheden der pludselig, fastslår Merete Vigen, der skal stå for opholdets guidede 10-12 kilometer vandreture i og omkring Nymindegab, Filsø og Blåbjerg.

Annonce

Erfaring i Indonesien

Inden Morten Lund Hansen og Petra Adler-Hansen overtog Danhostel Nymindegab og Lindvig Ferie, har de boet flere år i Indonesien. Her drev de et overnatningssted og arrangerede blandt andet natur-, vandre- og dykkerture. Derfor kunne Morten Lund Hansen se lignende muligheder i Varde- og Vesterhavs-området, hvor han er vokset op og har boet tidligere.

- Området er helt fantastisk med den natur og de muligheder, der er for at være aktiv, og så starter Naturpark Vesterhavet jo lige uden for døren, siger han.

Morten Lund Hansen er vært for gæsterne på vandreopholdet på Lindvig Ferie, mens Merete Vigen står for de guidede vandreture. Foto: Steen Tue Bjerborg
Annonce

Plads til frihed

De to vandreværter lover, at vandreopholdet også vil fortsætte næste år, hvis det da bliver godt nok modtaget i efteråret. Og så kan de godt finde på at udvikle og tematisere det med tiden.

Men det er vigtigt, at der forbliver en vis frihed på opholdet. For selvom Lindvig Ferie er placeret i en gammel højskole, er vandreopholdet ikke tænkt som et højskoleophold.

- Godt nok er udgangspunktet for opholdet at skabe fællesskab om vandreoplevelsen. Men det er også vigtigt, at man ikke behøver at være fælles om alt her, og at der er plads til at kunne gøre noget på egen hånd. For vi kan se, at vandrefællesskaber også tiltrækker deltagere, der rejser alene ud for at opleve noget nyt, fastslår Merete Vigen.

Vandreophold på Lindvig Ferie

Vandring, Vesterhav og store vidder er et nyt fire dages vandre- og kulturophold med kost og logi på Danhostel Nymindegab og Lindvig Ferie. Opholdet finder sted første gang 12.-15. september.

Opholdet består af vandreture på 10-12 kilometer i og omkring Nymindegab, Blåbjerg og Filsøområdet med Merete Vigen som guide. Derudover museumsbesøg og en musikaften med klassisk violinist Hanne Askou.

Man kan læse mere om vandreopholdet på Facebook og Merete Vigens hjemmeside: meretevigen.dk.


Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Tillykke til Oksbøl - tillykke til oplandet

Annonce
Annonce
Vesterhavsposten

Gælder erhvervsvenligheden kun i Varde by og omegn?

Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Den nye frisør i Oksbøl er bare 19 år: - Jeg er lykkelig over den mulighed, jeg har fået med min salon her i Oksbøl

Ugeavisen Varde

Genstart fællesskabet - i lokalsamfundene

Vesterhavsposten

Mor og datter har åbnet ny tøjbutik i Nørre Nebel: - Det er ikke tabu længere at være plus size

Ugeavisen Varde

Boligmangel til de unge under 30 år - Varde Kommune vågn op

Ugeavisen Varde

Michael er ny journalist på sin gamle egn

Ugeavisen Varde

Du er ikke alene - om ældre, handicappede og psykisk syge

Ugeavisen Varde

Borgmester er ved at revne af stolthed over endnu en top ti-placering i erhvervsvenlighed

Ugeavisen Varde

Kendt presseofficer og politiker skifter job: Skal være ny forstander for FOF

Vesterhavsposten

Sygdom stopper uddeler: Men hans gamle brugs har øget salget markant trods konkurrence fra naboby

Ugeavisen Varde

Kampagne skal skaffe 2500 medlemmer tilbage til foreningerne

Vesterhavsposten

Få kroppen nænsomt i gang efter en fed ferie

Vesterhavsposten

Fransk vinhøst slår fejl - her er de gode alternativer

Vesterhavsposten

To lokale med nyt tiltag: Nu kan du prøve boomende sportstrend i Nørre Nebel

Ugeavisen Varde

19.9: Hele familien kan være med i Margueritløbet

Ugeavisen Varde

Enhedslisten styrker demokratiet

Vesterhavsposten

Her gør vi en kraftpræstation for turismen

Ugeavisen Varde

Du er ikke alene

Ugeavisen Varde

Tre landsbyer er blevet et kunstværk rigere - kunne du også tænke dig et?

Ugeavisen Varde

Varde Kommune skal være Danmarks bedste ældrekommune

Ugeavisen Varde

Lad lokalcentrene bestemme selv

Vesterhavsposten

Stauderne gør comeback: Sådan lykkes du med dem

Annonce