Annonce
Vesterhavsposten

Varde Å dag venter op til 10.000 gæster

Signalkrebs er et af tilbuddene ved å-dagen. De må meget gerne fanges og spises. Privatfoto
Sejlads på åen, smagsprøver på lokale gourmetprodukter og et væld af aktiviteter venter de mange besøgende, når Hodde, Billum-Ho, Janderup og Varde inviterer til fælles promovering af områdets attraktioner.
Annonce

Varde Å: Engagerede borgere i Hodde, Billum-Ho, Janderup og Varde byder søndag 18. august for syvende gang besøgende på en oplevelsesrig dag langs Varde Å.

Programmet langs de fire "å-byer" er tæt, for der er meget at vise frem på de seks timer fra 10-16. Konkurrencer, sejlads på åen, kunsthåndværk i alle afskygninger og en perlerække af smagsprøver fra en stribe gourmetproducenter af lokale fødevarer gør dagen til sjov og autentisk markedsføring af dagliglivet i turistbaglandet.

I 2018 nåede 9.000-10.000 besøgende – heraf en stigende andel tyske gæster - at opleve dele af det righoldige program.

I år er der særlig fokus på signalkrebsen med en 24-timers fiskekonkurrence i Hodde og Varde; og på havnepladsen i Varde kan man møde repræsentanter for autocamperfolket. Sejlsportspladsen arbejder nemlig for at åbne en plads til netop den form for ferieturisme, der hastigt vinder frem.

I Janderup er der tovtrækning - og det er for alvor og for voksne mænd. Privatfoto
Annonce

Ho Bugts gourmet-rute

I Hodde kan man sejle i kano på åen, mens verdens hurtigste fugl, falken, optræder i Janderup, hvor der også er tovtrækningskonkurrence.

Ho Bugt Vej har udviklet sig til en slags "gourmet-rute" med en lang række producenter af kvalitetsfødevarer. De inviterer derfor indenfor til smagsprøver på ost, honning, bacon, vin, oksekød, portvin og flødeis, mens der er malerisamlinger og glaskunst hos naboerne.

Man kan se hele programmet - og måske melde sig til helikopterflyvning og subsurf-konkurrencer på Varde Å Dags hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce