Annonce
Vesterhavsposten

Varde Kommune er klar til valg: Man må gerne medbringe sit eget skriveredskab til at sætte kryds

Karsten Holm er pladsmand ved Vej og Park i Varde Kommune. Han tager sig af alt det praktiske med hensyn til valgurner og stemmebokse til kommunalvalget. Foto: Michael Svenningsen
Alt det praktiske valgmateriale i Varde Kommune, ligger på loftet på Materielgården i Sig. Karsten Holm og hans kollegaer er ved at klargøre det hele til kommunal- og regionsrådsvalget 16. november.

Varde Kommune: Det er lidt ligesom med julepynten derhjemme. Alt det praktiske valgmateriale står gemt væk, oppe på loftet på Varde Kommunes materielgård i Sig. Men i modsætning til vores eget hengemte julepynt, som kommer frem hvert år i december måned, ja så må det praktiske valgmateriale i kommunen vente fire år på at komme frem i dagens lys. I hvert fald, når der er tale om kommunal- og regionsrådsvalg.

Det er Karsten Holm fra Vej og Park ved Varde Kommune, som står for at administrere det praktiske valgmateriale. Det er stemmebokse, stemmeurner, lys, låse, skilte og meget andet, som skal bruges i forbindelse med valg i Varde Kommune. Der er sågar stemmeurner i pap, hvis der er brug for flere på valgstederne.

Alt det praktiske valgmateriale står klar på loftet på materielgården i Sig. Foto: Michael Svenningsen

Der er 23 lokationer, som Karsten Holm og 12 af hans folk skal rundt og opstille valgmateriale ved. Otte mand er beskæftiget i Varde øst og fire mand i Vardes vestlige område. De 23 valgsteder er alt fra haller til hoteller og kulturhuse. Karsten og hans folk begynder med at tage valgmaterialet ned fra loftet fredag 12. november. De kører rundt i de forskellige byer og sætter det hele op fra mandag 15. november.

Annonce

I Varde Fritidscenter kommer der til at være 20 almindelige stemmebokse og fem handicapbokse. I Ølgod bliver der otte almindelige stemmebokse og to handicapvenlige. I Form og Fritid i Nørre Nebel skal der være fire almindelige stemmebokse og en stemmeboks, som er handicapvenlig.

- Der er meget arbejde ved det, men det er også sjovt at være med til. Der hele skal jo gerne fungere med det samme. Det gør det heldigvis også, men man er nødt til lige at holde tungen lige i munden og være fokuseret, siger Karsten Holm.

Stor erfaring

Karsten har været ansat ved kommunen siden 1992. Inden kommunesammenlægningen var han ved Ølgod Kommune, hvor han blandt andet var med til at vedligeholde hjemmesygeplejens biler. Karsten Holm er oprindelig brolægger og har arbejdet som brolægger i Ølgod. Han har været med til at planlægge og styre organiseringen af valgmateriale siden 2008. Det er blevet til 11 kommunal-, regionsråds- og folketingsvalg igennem de 14 år.

Meget af det praktiske valgudstyr kommer fra før kommunesammenlægningen. - Nogle af stemmeboksene har været med ved flere valg end andre. Det kan man tydeligt se, fortæller Karsten Holm. Foto: Michael Svenningsen

- Det er jo sådan et afbræk i hverdagen. Det gør det interessant at være med til. Som noget nyt denne gang, som følge af covid-19 situationen, skal vi opsætte et afspærringsbånd ved valgstederne, så borgerne ikke kommer alt for tæt på valgbordene, siger Karsten Holm.

Vi har prøvet at opstille valglokaler på selve dagen. Det har været, hvis der er blevet afholdt fest i det lokale, hvor valget skulle foregå. Vi har prøvet at stille valgmateriale op klokken fire om natten efter en fest.

Karsten Holm, Varde Kommune
Annonce

Brug din yndlingskuglepen

Som et punkt i Indenrigs- og Boligministeriets retningslinjer i relation til afholdelse af kommunal-og regionalvalget den 16. november 2021i lyset af COVID-19 står der:

Vælgerens brug af eget skriveredskab

Vælgere, der ønsker at benytte deres eget medbragte skriveredskab ved stemmeafgivelsen, kan frit gøre dette. Skriveredskabet må dog ikke være så usædvanligt i farve eller form, at det giver stemmesedlen særpræg (f.eks. guld- eller glimmertusch). Stemmesedler med særpræg er ugyldige. Kuglepenne i blå, sort, rød eller grøn og almindelige blyanter udgør ikke særpræg, heller ikke selv om de adskiller sig fra det skriveredskab, som kommunen stiller til rådighed på afstemningsstedet.

Der er en plan over alt det praktiske materiale, som skal bruges til at afholde valg i Varde Kommune. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Valgaftenen

Dagen efter valget begynder Karsten og hans folk at pille det hele ned igen. Alle steder, undtagen Varde Fritidscenter, bliver pakket sammen. I Varde lader man det stå på grund af fintællingen. Her skal tre folk fra kommunen være klar klokken 20 på selve valgaftenen for at omdanne valglokalet fra at være et offentligt stemmested til at være der, hvor politikerne, de valgtilforordnede og pressen skal være. Der skal opstilles borde og andet teknisk udstyr for at få valgaftenen til at køre.

Der er to gardiner til hver stemmeboks. Et ved indgangen og et ved udgangen. Alle gardinerne er blevet vasket og gjort klar til dette valg. Foto: Michael Svenningsen

- Vi har prøvet at opstille valglokaler på selve dagen. Det har været, hvis der er blevet afholdt fest i det lokale, hvor valget skulle foregå. Vi har prøvet at stille valgmateriale op klokken fire om natten efter en fest. Det var en lidt sjov oplevelse, fortæller Karsten Holm.

- Vi har travlt på materielgården i øjeblikket. Det er, udover valget, også denne tid på året, hvor vi skal være klar til at passe de vinterkolde veje. Vi har ændret vores maskiner fra at være græsklippere til at kunne køre ud på de frosne veje, fortæller Karsten Holm. Han skal i øvrigt selv stemme i Skovlund Ansager Hallen.

Der skal være to hængelåse på hver stemmeurne. De ligger også klar på loftet. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Vesterhavsposten

Hvad synes I om, vi nu igen bruger mundbind?

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Millioner til nyt flygtningemuseum: Stor donation giver innovativ og nytænkende udstilling

Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Jesper Arnth ved, hvordan man bedst fodrer en ko og modtager pris for sin bæredygtige drift

Ugeavisen Varde

Hvem af politikerne fik hvilken post? Komplet oversigt her

Vesterhavsposten

Julie har fået sin drømmelæreplads, men i 3. klasse fik hun en hård dom af skolelæren: - Du behøver ikke tage dine matematikbøger frem, du kan alligevel ikke finde ud af det

Vesterhavsposten

Opråb til jer unge: - Outrup er super fin, og man kan sagtens finde sig et arbejde i byen

Vesterhavsposten

Formand for Nørre Nebel Håndværk & Handelsstandsforening: - Lige nu går det fint i Bredgade

Ugeavisen Varde

- Jaaaaa, vi gjorde det piger: En fantastisk sæson for pigerne endte med en kæmpe sejr og kvalifikation til oprykningsspillet

Vesterhavsposten

Frisør og autoværksted under samme tag

Vesterhavsposten

Købmand Hansens Ferieudlejning er optimistisk

Vesterhavsposten

Rundspørge i Nr. Nebel: Stemmer du det samme som sidst?

Vesterhavsposten

Varde Kommune er klar til valg: Man må gerne medbringe sit eget skriveredskab til at sætte kryds

Ugeavisen Varde

Er vælgerne lullet i søvn?

Ugeavisen Varde

Socialdemokratiet fortæller ikke hele sandheden

Ugeavisen Varde

Ved vi, at Grærup gamle by er fri for PFAS - ellers bør det undersøges

Ugeavisen Varde

Flere tyskere vælger Vesterhavet: Tilfredsheden er helt i top

Ugeavisen Varde

Gabi og Peter er bølgefolket fra Nymindegab

Ugeavisen Varde

Indeklima på skolerne er ikke det bedste - hvad med rengøringen?

Vesterhavsposten

Thomas Møller fra Oksbøl er Årets pædagog

Ugeavisen Varde

Ny vaskemaskine? Her er fem gode råd før du slår til

Vesterhavsposten

Husrække i en by er som en tandrække

Vesterhavsposten

Stressfri jul: Køb julegaverne og lav småkagedejen i november

Ugeavisen Varde

Vi skal have det hele: Solcelleparker, land- og havvindmøller

Annonce