Annonce
Vesterhavsposten

- Vi graver, kom og se gravemaskinerne. Det kunne være et slogan, foreslår butiksejer

Bente Møller og schæferhunden Micka fra JA Sko i Nørre Nebel. Foto: Michael Svenningsen
Benet Møller fra JA Sko i Nørre Nebel er utryg over de kommende måneders gravearbejde i Bredgade. Men hun vælger at se positivt på problemet.

Nørre Nebel: Schæferhunden Micka trisser stille og roligt rundt i JA skobutikken i Nørre Nebel. Hun er en kæmpe stor schæfer, men døjer desværre lidt med ryg problemer. Det kan man ikke lige umiddelbart se på hende, men det fortæller Bente mig. Hun siger også: - Man afliver jo ikke mennesker, bare fordi de har rygproblemer. Micka er en skøn hund, som hun ligger på gulvet og passer på butikkens ansatte og kunder.

Stille i byen

Bente Møller, indehaver af JA Sko og sekretær i Nørre Nebel Håndværk & Handelsstandsforening, oplever, at der har været stille i byen og i butikken den sidste måneds tid. Men hun er glad for, at Bredgade er åbnet op for gennemkørende trafik.

- Efter uge 44 har der været lidt stille i byen. Jeg har taget mig selv i at gå ud på vejen og se efter, hvor alle folk havde gemt sig. Hvis vi tænker lidt langsigtet, kunne det være fint at vende udfordringerne med gravearbejdet i Bredgade til noget aktivt og positivt. Man kunne forestille sig en kampagne, som signalerer ud til alle: - Vi graver, kom og se gravemaskinerne, eller noget i den stil. Jeg er da lidt usikker på januar og februar, som i forvejen er dårlige måneder for butikslivet i byen, siger Bente Møller.

Hun tilføjer:

- Det er dejligt, at der er pause i gravearbejdet. Det kan man tydeligt mærke på trafikken. Det er bare ærgerligt, at skiltningen endnu ikke er god nok. Vi har haft møde om det i handelsstandsforeningen og er enige om, at vi har brug for en bedre skiltning på indfaldsvejene til byen. Jeg har hørt fra nogle, jeg kender, der kom kørende fra Bork og kun så de gule skilte. De blev overhovedet ikke gjort opmærksomme på, hvordan man kommer ind til centrum af Nørre Nebel.

Annonce

Godt samarbejde

Bente Møller synes, at der er en god opbakning fra de lokale i og omkring Nørre Nebel. Hun er også glad for, at Netto og 365 er med i handelsstandsforeningen. Det giver en god opbakning båder fra de store og små erhverv i Nørre Nebel. Og Bente er ikke et øjeblik i tvivl om, at hvis Mette Frederiksen igen lukker landets grænser, vil det blive en katastrofe, at de tyske turister ikke kommer til landet.

- Lars Andersen og Allan Knudsen gør det så godt som formand og næstformand i handelsstandsforeningen. Lars er den bedste formand, man kan tænke sig. Han er god til at komme rundt i byen og spørge ind til, hvordan vi har det i butikkerne, siger Bente Møller.

Bente Møller og to af hendes ansatte, Helen Bruun, som er elev, og Line Larsen, som er fastansat i butikken. Derudover er Lone Brink Gintberg også ansat i butikken. Foto: Michael Svenningsen

Bente og Knud Bach fra Grossisten arbejder meget sammen og tager ofte på inspiration- og indkøbsture sammen. Inden corona lukkede for større arrangementer og forsamlinger i 2020, lavede Bente og Knud modeshows i Nørre Nebel, hvor Jacob Haugaard kom og underholdt.

Annonce

Matas eller Normal

Sportigan flytter til påske ind i det gamle apotek på Bredgade. Det ser Bente frem til med stor forventning. Tidligere da der var apotek, var der en gennemstrømning af mennesker forbi JA Sko. Det har hun har manglet, siden der ikke har været aktivitet i den gamle apoteksbygning.

- Nu kommer Bundgaards Sportigan butik jo så til at stå tom. Det kunne være rigtig fint med en Matas eller Normal i den bygning. Jeg ved, at Finn Erik Kristiansen fra ProVarde har forsøgt at skabe kontakt til Matas. Vi har også selv i handelsstandsforeningen taget kontakt til Normal. Men det er ved at være et par år siden. Nu tænker jeg, at det er aktuelt igen, siger Bente Møller.

- Jeg synes godt Varde Kommune kunne være bedre til at vedligeholde de små veje og strande her i området. Vi kunne blandt andet godt bruge et offentligt toilet på parkeringspladsen ved Gammel Gab, siger Bente Møller fra JA Sko i Nørre Nebel. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Ugeavisen Varde

Arne-pensionen skal rulles tilbage

Annonce
Ugeavisen Varde

Mangel på medarbejdere: Pædagogernes formand fortæller om underbemandet personale, som skriger på hjælp i svær coronatid

Annonce
Ugeavisen Varde

Landstrygerne inviterer til vintertræningstur

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterhavsposten

Pernille har et særligt forhold til sin familie: - Jeg ville blive deprimeret, hvis jeg flyttede fra min mor

Vesterhavsposten

Region Syddanmark afviser nyt testcenter i Nr. Nebel: Lokal erhvervsdrivende er frustreret og forstår ikke beslutning

Vesterhavsposten

Karen har skiftet karriere i en alder af 59: - Prisen for ikke at prøve noget nyt er for stor

Vesterhavsposten

Først den ene vej og så den anden vej: - Følg skiltene, gule pile betyder omkørsel

Ugeavisen Varde

Standser dit hjerte er hjælpen nær: Boligselskabet Filsø investerer i hjertestartere

Ugeavisen Varde

Borgmestermaleri blev afsløret: Tyrrestrup har brudt med skrivebordstraditionen

Ugeavisen Varde

Borgmesterkæden skiftede skuldre: Den ny borgmester vil bringe teenage-kommunen godt videre

Annonce