Annoncørbetalt indhold

5 gode råd mod skimmelsvamp

PR-foto credit

Denne artikel er sponsoreret af dansk-skimmel.dk

5 gode råd mod skimmelsvamp


Skimmelsvamp i ens bolig er ikke kun træls, fordi det koster penge at få fjernet. Skimmelsvamp er i særdeleshed træls, fordi det faktisk kan være decideret sundhedsskadeligt for mennesker.


Det er vigtigt at understrege, at folk reagerer meget forskelligt på at blive udsat for skimmel, og hvis du udviser nogle symptomer på skimmel, så skal du kontakte din læge med det samme.


Der er dog visse grupper, der er ekstra udsatte, og det er især allergikere, astmatikere og børn. Hvis du selv eller andre i din husstand hører til i den kategori, så er det en god idé at være ekstra opmærksom på symptomerne.

Men hvordan sikrer du dig egentlig dig selv og din bolig imod skimmelsvamp? Det giver vi dig svaret på herunder via fem gode råd.


1: Brug emhætten ved madlavning

Sørg altid for at bruge din emhætte i køkkenet, når du laver mad, så fugten ikke får lov til at sætte sig i din bolig. En god tommelfingerregel er, at du skal starte emhætten fem minutter før, du begynder at lave mad og samtidig vente med at slukke den til fem minutter efter, madlavningen er færdig.


2: Tør dit tøj udenfor

Hvis du ikke er så heldig at have en tørretumbler, så kan det være, at du hænger dit tøj til tørre indenfor. Det er ikke en god idé, da der kan sætte sig fugt rundt omkring i lejligheden. Hæng derfor dit tøj udenfor – også selvom det er koldt. Det skal nok blive tørt, selvom det måske tager lidt længere tid.


3: Luft ud flere gange daglig

Det er altid en god idé at lufte ud – og gerne flere gange dagligt. Hvis du lufter ud 2-3 gange dagligt af 5-10 minutters varighed, hvor du sørger for, at der er gennemtræk, så mindsker du risikoen for at få skimmelsvamp.


4: Tør vægge og gulv af på badeværelse

Badeværelset er at af de steder, hvor der nemmest kan komme skimmelsvamp, da vandet kan sætte sig flere steder på gulvet og i væggen efter et bad. Derfor er det meget vigtigt at tørre op på både gulv og vægge med et håndklæde eller en skraber. Ligesom med dit tøj er det en god idé at hænge håndklædet til tørre udenfor.


5: Hold en jævn temperatur

Hvis du holder den samme temperatur på tværs af lokalerne, så sikrer du dig, at du ikke hiver fugt fra et lokale med ind i et andet. Derudover skal temperaturen i boligen og på tværs af lokalerne være over 18 grader.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • Mold Mould Stains on Damp Wall and Door behind Cabinet
    PR-foto credit