Annoncørbetalt indhold

Bedste kollagenpulver? Her er hvad du skal overveje før du køber (for dyrt)

PR-foto credit

Denne artikel er sponsoreret af fitfact.dk

Kollagenpulver er sommerens store beauty-hit og hypen er ikke blevet mindre efter at avisen Politiken har skrevet en række artikler om emnet.

Men hvad er egentlig op og ned når det handler om kollagen og kollagenpulver? Er det et vidundermiddel der kan forhindre rynker eller er det bare et dyrt og unødvendigt kosttilskud?


Hvad er kollagen egentligt?

Kollagen er et protein, som kroppen selv producerer, og som bruges til at reparere blandt andet hudceller. Det er et helt afgørende protein, som kroppen selv kan producere og som man normalt får igennem at spise fisk og visse typer kød, så som brusk og suppe kogt på knogler.

Kollagen er med til at give huden sin elastiske evne og er derfor vigtig for at huden ser ung og spændstig ud.

Når vi bliver ældre falder kroppens produktion af kollagen og derfor får vi rynker.

Ideen er derfor at man ved at tilføre kroppen kollagen udefra kunne erstatte denne manglende egenproduktion og derfor undgå rynker og få dem man har til at blive mindre.

Virker det så?


Uklart om kollagenpulver virker, men kan ikke afvises

Så til det vigtige spørgsmål: Virker kollagenpulver faktisk?

Svaret på det er ifølge forskerne... måske. I Politikens artikel har man spurgt en forsker om kollagenpulver virker og her får man svaret at, måske og det kan ikke afvises. Det er jo ikke ligefrem en strålende anbefaling, men når man ved hvordan forskere udtaler sig, så er det måske lidt overraskende.

Forskningen og studieresultater er lovende, men de fleste studier er finansieret af producenterne selv, så der er en åbenlys interessekonflikt.

Tidligere har forskerne ment at kollagenpulver kun var nødvendigt for veganere, da kollagen kun findes i fisk og animalske produkter.

Men nu er der altså mere åbenhed blandt i hvert fald nogen forskere om at der måske er noget at hente her for alle der gerne vil mindske rynker.


Stor forskel i prisen og indhold

Når man så har besluttet sig for at ville prøve kollagenpulver så gælder det om at få købt det rigtige. Der er nemlig stor forskel i prisen og nogle er meget dyrere end andre.

Der er desuden forskel på hvilken type kollagen der er tale om. Det mest almindelige er kollagen udvundet af fisk, der kaldes marine kollagen, og så kollagen udfundet af kvæg, såkaldt bovine kollagen.

Begge skulle være gode, men nogle forhandlere påstår at marine kollagen er den kollagen der er nemmest at optage i kroppen.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • PR-foto credit