Annoncørbetalt indhold

Sådan kan en køberrådgiver hjælpe

PR-foto credit

Denne artikel er sponsoreret af huskoebet.dk

Huskøb er for mange en stor milepæl i livet. Det er en beslutning, der er forbundet med mange overvejelser. Ofte er den bolig, som man køber, også det sted, man skal bo og leve resten af livet. Der er mange ting at holde styr på, når der foretages boligkøb. Det gælder uanset, om man køber parcelhus, ejerlejlighed, villa eller en andelslejlighed. Nogle af de vigtige forhold er blandt andet forsikringer, skøde, tinglysning, servitutter og kloakforhold. Hvis man ikke lige har prøvet det før eller ved, hvad man skal være opmærksom på, så kan det være en stor hjælp at få køberrådgivning. Købsprocessen kan byde på flere faldgruber og være svær at gennemskue. Det kan både påvirker glæden over det igangværende huskøb og ens økonomiske situation. Med køberrådgivning bliver køberen klædt på og hjulpet godt og sikkert på vej i processen. Et trygt familieliv kræver de rigtige boligvalg.


Hvad inkluderer køberrådgivning?

En køberrådgiver en købers repræsentant. Køberrådgiverens fornemmeste opgave er at hjælpe med at tjekke, at købsaftalen er, som den skal være, herunder tjekke ejendommens dokumenter som ejerskifteforsikring, tilstandsrapport, lokalplanen, BBR, servitutter og byggetilladelse. Køberrådgiverens opgave er blandt andet at oplyse om boligens nærmere forhold. En rådgiver kan også hjælpe med at forhandle pris og dermed sikre de bedste vilkår. En køberrådgivers hjælp og ekspertise skal give svar på spørgsmål i forbindelse med huskøb. En køberrådgiver inkluderer:

  • hjælp til gennemgang af købsaftalen
  • berigtigelse af handlen 
  • gennemgang af dokumenter
  • undersøgelse af boligens stand
  • forhandling af pris og vilkår


En ændring i lovgivningen siden 2015

Ejendomsmægleren er altid sælgerens repræsentant og kan derfor ikke rådgive køberen. Det er vedtaget ved en lovændring i 2015, at ejendomsmægleren alene repræsenterer sælger og dermed sikrer sælger så mange fordele som muligt i form af de bedste vilkår og den bedste pris.


I takt med lovgivningen er der sket en markant stigning af involveringen af en køberrådgiver. Hvor det førhen var ejendomsmæglerens pligt at agere mægler mellem køber og sælger, er egendomsmægleren i dag kun sælgeres repræsentant. Denne ændring er de færreste købere klar over.


Faldgruber og boligkøb

I forbindelse med boligkøb er der mange ting at have styr på. Foretages et boligkøb uden en køberrådgiver, er der flere forhold at være opmærksom på, herunder ejendommens stand og oplysninger i tilstandsrapporten. Derudover er det vigtigt at være opmærksom på:

  • om kloakforholdene er, som de skal være, eller om de skal ændres. Det er vedtaget i de fleste danske kommuner, at der skal laves ny separatkloakering, som opdeler spildevand og regnvand i hvert sit system. 
  • om bygningerne er godkendte og registreret korrekt. Det samme gælder for ejendommens installationer. 
  • om miljøforholdene på grunden er, som de skal være. Er grunden forurenet? Eller er der risiko for, at der opstår forurening? Årsagen til forureningen er blandt andet olietanke.
  • hvilke retningslinjer og forpligtelser, der gælder for ejendommen, og hvilke vilkår der accepteres i købsaftalen.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • PR-foto credit