Annoncørbetalt indhold

Sådan vedligeholder du din cykel om vinteren

PR-foto credit

Denne artikel er sponsoreret af bikeland.dk

Hvis din cykel skal kunne holde i så lang tid som muligt, er det væsentligt, at du sørger for at pleje den. Cykler har nemlig ligesom biler brug for regelmæssig vedligeholdelse – og det indebærer, at du justerer og inspicerer de enkelte del, så du er sikker på, at de fungerer korrekt. Læs mere her.


Det er især vigtigt at vedligeholde sin cykel om vinteren

Vintervejret i Danmark er hårdt for cyklister – og det er ikke kun, fordi det er hårdere at cykle på et snedækket underlag. Først og fremmest er vinteren hård ved din cykel, og det skyldes, at der blandt andet er salt på vejene, som bliver brugt til snerydning. Det kan risikere at ætse metaldelene på din cykel.

Herudover kan sne og is få cyklen til at glide væk under dig, da hverken bremser, gear eller dæk fungerer optimalt på isglatte veje. Sne og is kan ligeledes være med til at tilstoppe de bevægelige dele på cyklen. Hvis du har en elcykel, kan kørsel i koldt vejr slide på batteriet, så det ikke holder i så lang tid, som det burde.

Af samme årsag er det væsentligt, at du sørger for at vedligeholde din cykel om vinteren. Her skal du bruge ekstra kræfter på at justere og gennemgå de enkelte komponenter, så du er sikker på, at de fungerer optimalt. Det kan desuden være en fordel at vælge en cykel af høj kvalitet, da de holder længere. Se tilbud på billige cykler her.


Sådan vedligeholder du din cykel om vinteren

Det er i virkeligheden ikke den store indsats, der skal til, hvis du vil sikre, at din cykel kører ordentligt i vinterhalvåret. Det kræver blot, at du plejer den regelmæssigt – og det er faktisk ikke så tidskrævende, som det måske lyder. Herunder følger fem gode råd til, hvordan du holder din cykel i topform over vinteren.


5 tips til at vedligeholde din cykel om vinteren:

  1. Du bør tjekke, at din cykel fungerer optimal før hver køretur: Det kræver, at du tjekker bremser, dæk og lygter, så du er sikker på, at de er i god stand og ikke svigter dig, når du først er kørt afsted.
  2. Rengør din cykel med jævne mellemrum: Sørg for at rengøre din cykel, når du er færdig med at cykle på den. På den måde fjerner du salt og andre ætsende stoffer fra cyklens metaldele. Skyl efter med vand.
  3. Smør din cykel regelmæssigt: Det er især vigtigt om vinteren, da du forebygger rust og forhindrer, at kæden fryser til, når du smører den med jævne mellemrum. Som udgangspunkt bør du smøre kæden hver anden uge.
  4. Opbevar cyklen korrekt: Når din cykel ikke er i brug, er det væsentligt, at du opbevarer den et varmt og tørt sted, så den er beskyttet mod sne, slud og frost. Har du ikke mulighed for at opbevare den indendørs, kan du i stedet overveje at investere i et cykelovertræk.


Du bør ikke spare på indsatsen, når det er vinter – i hvert fald ikke hvis du vil sikre, at din cykel fungerer optimalt. Med en smule ekstra pleje kan du være sikker på, at din cykel er godt kørende gennem hele sæsonen. Regelmæssig pleje kan samtidig være en stor økonomisk fordel, hvis du ønsker at sælge din cykel igen på et tidspunkt.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • PR-foto credit