Annonce
Viborg Nyt

Åben vejning hitter i Viborg Kommune

Bente Dalsgaard er en del af holdet, der står for åben vejning i Viborg Kommune. Foto: Morten Dueholm
Gratis tilbud om en tur på vægten udvidet med endnu en vejning hver måned grundet den store succes.
Annonce

Viborg: Interessen for at komme ind på Sundhedscenter Viborg og få lavet en kropsanalyse på en såkaldt Tanita-vægt er så stor, at centret har tilføjet endnu en dag til tilbuddet.

Siden efteråret har borgere, som gerne vil have lavet en kropsanalyse, hvor de kan se deres vægt, fedtmasse, muskelmasse, BMI og fysiske alder, således kunne komme på centret i Toldboden og blive vejet af en sundhedsfaglig medarbejder både den første torsdag i måneden om eftermiddagen og den tredje tirsdag i måneden om morgenen.

Desuden bliver der fremover muligt for borgere, der allerede har kendskab til Tanita-proceduren, at veje sig selv i forbindelse med åben vejning.

- Tilbuddet er gratis, uden tilmelding og uden henvisning, og interessen har været så stor, at vi efter noget tid satte to medarbejdere på opgaven. Der kan være en del ventetid, for hver borger får en kort snak med os om den strimmel med deres resultater, som vægten printer ud. Vi udvider derfor med endnu en dag, og det har borgerne taget flot imod, siger Bente Dalsgaard, der er sundheds- og forebyggelseskonsulent ved Sundhedscenter Viborg.

Borgerne kan gratis få tjekket vægt, fedtprocent, muskelmasse og fysisk alder. Foto: Morten Dueholm
Annonce

Blandet flok

Det er meget forskellige borgere, der benytter tilbuddet om åben vejning. Vejningen kan både bruges som motivation til at komme i gang med at blive mere aktiv eller som løbende opfølgning på et vægttab. Det kan også være mennesker med knogleskørhed, som skal holde øje med deres muskelmasse. Eller det kan være folk, der vil følge med i, hvordan deres træning ændrer forholdet mellem fedt og muskler i kroppen.

- Man behøver ikke tage turen til Viborg for at blive vejet. Vi har også åben vejning i vores sundhedssatellitter i Bjerringbro, Karup, Møldrup, Ørum og Stoholm, siger Bente Dalsgaard.

Næste gang, der er åben vejning, er den 9. januar i Viborg, og her forventer Bente Dalsgaard et stort rykind.

- Januar er måned for nytårsforsæt. Vi møder rigtig mange borger i den periode af året, som gerne vil lægge livsstilen om eller ønsker at tabe sig, siger konsulenten.

Hvis du ønsker at lægge din livsstil om, kan du også booke et møde med Bente Dalsgaard, der holder livsstils- og sundhedssamtaler med borgere i Toldboden. Desuden tilbyder sundhedscentret en række livstilshold, hvor deltagere sammen holder motivationen ved lige. Det gælder blandt andet Vanebryderne og holdet Rigtige Qvinder, som starter op i januar.

Konsulenterne tager sig tid til at tage en samtale omkring resultaterne. Foto: Morten Dueholm
Der er åben vejning to gange om måneden i Viborg. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce