Annonce
Viborg Nyt

Årets julegavehit: Her er fire bud fra Viborgs gågade

Her er fire bud på årets julegave. Foto: Morten Pedersen
Hvad bliver årets julegave hit i 2019? Vi har spurgt i fire af Viborgs butikker.
Annonce

Viborg: Hvert år er der ting, der ender med at toppe listen over de mest solgte til årets julegaver, og selvom det nogle gange er en stor overraskelse, hvad der ender med at ligge mest af under juletræerne i de danske hjem, så er der ofte en tendens at spore tidligt. Mange begynder at gøre deres julegaveindkøb tidligt, og allerede nu kan flere af de lokale butikker således mærke en tendens.

En af dem er Aaskov, hvor der sælges tøj til kvinder, og her fortæller Susanne Frederiksen, at der går mange striktrøjer og meget nattøj i år.

- Striktrøjerne er i et bredt udvalg, men der er flere farver og mønstre på - herunder dyreprint, som er blevet meget populært, siger hun.

Nattøjet er også et valg for mange, når der skal købes gave i år. Her har butikken et stort udvalg - fra natkjoler til natdragter og de såkaldte "hjemmedragter" i velour.

- De er lækre at have på, og mange bruger dem derhjemme til at gå og hygge sig i, siger Susanne Frederiksen.

Også hos Krabbehulen kan man mærke, at julegaveindkøbene er begyndt. Her fortæller Sidse Visbech, at mange gerne vil give noget tøj til børnene eller børnebørnene, som er ekstra lækkert. Derfor falder valget ofte på tøj fra Krabbehulen, hvor der forhandles alle de kendte mærker.

- Især de meget kendte mærker som Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Mads Nørgaard og Levi's er sikre hit. Du betaler lidt mere, men får også en kvalitet, der holder. Farverne bevares, og der er ikke slid på tøjet, siger Sidse Visbech.

Butikken sælger tøj til unge helt op til 16 år, og her oplever man især, at de flotte net fra Mads Nørgaard er på ønskelisten. Nogle bruger nettene som taske, og andre endda som skoletaske, forklarer ekspedienten.

Hos Aaskov er strik og nattøj populært. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Det brede udvalg

Hos Kop & Kande Viborg er det svært for Ole Mikkelsen at pege på en enkel ting, som han forudser bliver årets store sællert til jul. Butikken bugner nemlig af flere af de mest kendte mærker, som traditionelt hitter under juletræet.

- Vi har dog en stor interesse for serien Bitz, som Christian Bitz står bag. Her er sortimentet udvidet markant. Vi sælger også mange pander og gryder samt elting, og lige nu køber folk mange af de nye julekugler fra Rolsted Copenhagen. Der er en tekst på dem, og de er virkelig populære, kan vi se, siger Ole Mikkelsen.

Andre hits er mere traditionelle og går igen år efter år. Det er mærker som Klauborg Nisser, Royal Copenhagen og Georg Jensen. Fra sidstnævnte sælges der lige nu mange topstjerner i Viborg-butikken.

- Men spørg mig igen efter jul. Vi kan jo overraskes. Sidste år var det for eksempel en vacuumpakker med en stav, der måler temperaturen på det kød, som du har skåret ud, der var den mest solgte julegave, siger Ole Mikkelsen.

Hos Tøjeksperten Døssing har Michael Kjær ligeledes svært ved at pege på en enkel vare, som han tror bliver årets julegavehit. Her sælges nemlig også meget bredt.

- Fordelen er, at så løber vi ikke tør for en enkel vare, siger han og peger blandt andet på poloer fra Fred Perry, Matinique- skjorter og Bisons skjorter med skovmands-look.

- De er lavet i et materiale, der er dejligt lunt, og derfor gode i den kolde tid. Striktrøjer fra Gant med rund hals i merino-uld og bomuld er også nogle, som vi sælger mange af, og endelig tror jeg selv, at de nye super flex pants fra Lindbergh White kommer til at sælge godt. De er virkelig behagelige at have på, siger Michael Kjær.

Hos Krabbehulen er Tommy Hilfinger et hit blandt de unge. Foto: Morten Pedersen
Ole Mikkelsen har mange potentielle højdespringere blandt årets mest populære julegaver. Foto: Morten Pedersen
Hos Tøjeksperten Døssing er det blandt andet Fred Perry, som Michael Kjær langer over disken. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce