Annonce
Viborg Nyt

Årets tre bedste lydighedshunde er fra Viborg

Miriam Søndergaard, der bor i Hjarbæk og ejer InDog Elite Center på Læsøvej i Viborg, har skrevet historie inden for hundesporten lydighed.
Annonce

Viborg: Da Dansk Kennel Klub holdt konkurrencen Årets Hund deltog Miriam Søndergaard med sine tre egne hunde i lydighed, og vandt alle tre finaler i årets tre klasser. Det er derfor en meget stolt Miriam Søndergaard, som fortæller, at alle hundene bare gik fantastisk i finalerne.

- Vi vandt finalen i alle 3 klasser, og dermed sammenlagt også sejr i alle tre klasser i Årets Hund konkurrencen. Dermed har vi skrevet os ind i historien, da ingen før har vundet Årets Hund i tre klasser, hverken i Danmark eller i verden. Det er vi ret stolte af, siger hun til avisen.

Faktisk kan Miriam Søndergaard prale af at have taget alle vinder placeringer i de fem klasser, da de to andre klasser blev vundet af hunde fra hendes lokale opdræt High working BC. Det er heller aldrig gjort før, hverken herhjemme eller udenlands.

Årets Hund konkurrencen består af et antal prøver fordelt over hele landet, som alle lydigheds entusiaster deltager i. Der findes 5 klasser som spænder fra begynder klasse til svær international klasse. Miriam Søndergaard har gennem hele året deltaget i de 2 sværeste klasser, champion og elite klassen, med sine 2 ældste hunde, SkyLee og Casey. I sidste øjeblik besluttede hun sig for også at stille med sin yngste hund Flake i klasse 1. De 5 bedste i hver klasse var inviteret til finalen, som i år foregik i Birkende på Fyn, og det var her Miriam Søndergaard tog de 3 første pladser.

- Jeg har hele året ført både Champion og Elite klassen. Dog kan alting ske ved en finale, så det gjaldt om at holde hovedet koldt og gøre præcis som vi plejer. Normalt stiller de fleste med en hund. Enkelte stiller med to, så jeg havde travlt når jeg skulle stille med hele 3 hunde. Men det var super fedt, siger den dygtige elitehundesportsudøver fra Viborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce