Annonce
Viborg Nyt

10 år med animationsfestival: Har du set med?

I slutningen af september vil Viborg igen flyde over med animationsfilm, kunstudstillinger og workshops for både børn og voksne - for de finkulturelle og for kulturamøberne.

Jeg må blankt erkende, at jeg selv er en af de sidstnævnte. Et fortidslevn indenfor kultur, der stadig har hang til den samme musik, jeg hørte, da jeg gik i gymnasiet for 20 år siden - og får svedige håndflader, når jeg hører om performancekunst eller højtsvævende udstillinger.

Derfor har jeg heller ikke været gæst til Viborg Animation Festival endnu, selvom jeg har boet syv år i byen. I kombinationen af travle hverdage og weekender med småbørn har jeg ikke aktivt prioriteret at se nærmere på byens animationskulturelle tilbud, selvom muligheden har været lige for snuden af mig.

Annonce

Men det vil jeg ændre på i år. Der skal krydser i kalenderen i dagen mellem 27. september og 3. oktober.

Som man kan læse på side 14-15 i denne uges udgave af Viborg Nyt, satser Viborg Animation Festival i høj grad på den folkelige vinkel. Man har gennem årene fundet ud af, hvad der fungerer godt og mindre godt, og derefter har man samlet den bedst mulige pakke. Og ser man på programmet, er der masser af muligheder, ligesom det også taler til arrangementets fordel, at mange aktiviteter er samlet ved biografen og Tinghallen, så der er flere muligheder samme sted.

I det hele taget skal vi være stolte over vores animationsskole her i byen. Når jeg hører unge engelsktalende mennesker nede i byen, er min første tanke, at de kommer fra animationsskolen. Og skolen er på den måde med til at give bare en lille smule mere internationalt snit.

Selvom det "kun" er cirka 70 elever, der optages om året på skolen, så viser ansøgerfeltet med al tydelighed, hvor velrenommeret skolen er i animationskredse. I år søgte 388 om at komme ind - omkring 18 procent slap gennem nåleøjet. Med så højt ansøgertal kan skolen håndplukke de bedste, hvorfor man netop hører de mange engelske gloser fra eleverne. De kommer alle mulige steder fra.

Men det kan også være med til at give skolen en status som noget elitært, der ikke rigtig hænger sammen med lokalområdet. Det kan animationsfestivalen være med til at ændre på, hvilket jeg også tror er en helt bevidst del af planen for festivalen.

Samtidig skal festivalen også bruges til at forene det faglige og erhvervsdelen gennem konkurrencer og konferencer, der blot er med til at udbrede animationsskolens gode ry og give endnu bedre muligheder i for animation som fag i fremtiden.

Skolen er 32 år gammel. Festivalen runder snart sin 10. afvikling. Jeg tror, at fremtiden er lys og kommer til at rumme mange år mere med animation i verdensklasse i Viborg.

Man har gennem årene fundet ud af, hvad der fungerer godt og mindre godt, og derudfra har man samlet den bedst mulige pakke. Og ser man på programmet, er der masser af muligheder, lige som det også taler til arrangementets fordel, at mange aktiviteter er samlet omkring biografen og Tinghallen, så der er flere muligheder samme sted.

Thomas Mark, redaktør Viborg Nyt
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Nu kan husejere betale tvungen gæld: Viborgensere skylder i snit 3.746 kroner

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

10 års jubilæum som chef i lokal brilleforretning

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Da Viborgs butikker gjorde oprør mod truslen fra vest

Viborg Nyt

Klumme: En udfordring der måske kan give mere sexlyst

Viborg Nyt

Orgelmatiné i Sortebrødre Kirke

Viborg Nyt

Oplev komikeren Geos "Søn af en psykopat"

Viborg Nyt

Tour de chambre: romankoncert på Skakbrættet

Viborg Nyt

Stort symfoniorkester spiller film-temaer

Viborg Nyt

Fortællinger om at blive far og det gode forældreskab

Viborg Nyt

Få testet hørelsen gratis

Viborg Nyt

Bellman-toner på Viborg Katedralskole

Viborg Nyt

Ny sæson med seniordans i Egekværnen

Viborg Nyt

Home holder åbent hus-weekend

Viborg Nyt

Forestilling: To klovne – to virkligheder

Viborg Nyt

Guidet fælleslæsning på Viborg Bibliotekerne

Viborg Nyt

Korkoncert i Vestervangs Kirke

Viborg Nyt

Knus Kræft i Viborg gør det igen: Næsten seks millioner kroner samlet ind til alvorligt syge børn

Viborg Nyt

Klumme: Bellman-toner på Viborg Katedralskole

Viborg Nyt

Klumme: Kæledyrsetik - hvem passer på hvem?

Viborg Nyt

Klumme: Forlæng livet med styrketræning

Viborg Nyt

Der er plads til selvironi, når de største boyband-hits bliver til musical i Tinghallen

Viborg Nyt

Margit sad ved kassen, og Vivi passede opvasken, da A-Z åbnede for 30 år siden

Viborg Nyt

750.000 kroner til Viborgs nye, eksperimenterende teater: - Det er en bekræftelse på, at vi er på rette vej

Annonce