Annonce
Viborg Nyt

2020 var et godt år for fonden "Det Nytter" - men skidt for verden

Formand for fonden Det Nytter, Stig Glent-Madsen, kan sende 170.000 kroner mod Afrika. Pressefoto
Annonce

Viborg: Det Nytter, Viborg, har haft et godt år.

Det skriver fonden i en pressemeddelelse, hvor det bliver beskrevet, at både private og fonde har støttet arbejdet. Blandt andet har Gudrun & Palle Mørchs Mindefond og Gisselfeld Kloster bidraget med henholdsvis 30.000 og 20.000 kroner, og dermed været stærkt medvirkende til, at fonden har i alt sendt 170.000 kroner til hjælpearbejde i Afrika.

Og der er hårdt brug for hjælpen. Der er stadig store græshoppesværme, som æder afgrøderne, og konflikter, der driver mennesker på flugt. Oven i det er der corona, som har lukket mange samfund ned. Det betyder, at mange har mistet job og indtægt.

- Familiernes økonomi er i ruiner, og mangel på mad er stigende. Et uhyggeligt tegn på, at familierne i flygtningelejrene er pressede, er den markante stigning i antallet af piger, der giftes væk i 13-15 års alderen. Når et barn afsættes til en anden familie, er der én mund mindre at mætte, fortæller Stig Glent-Madsen, der er formand for fonden Det Nytter.

Fondens donationer er i Burkina Faso gået til indkøb af ris og tæpper til de mange tusinde internt fordrevne, som er på flugt fra terrorangreb og konflikt. Bidraget fra Gudrun & Palle Mørchs Mindefond er anvendt til indkøb af en ultralydsscanner til en lægeklinik i hovedstaden. Klinikken behandler årligt cirka 40.000 fattige patienter, og mange er dårligt stillede piger med behov for gynækologisk behandling.

I Uganda er mange af penge brugt til små vaskestationer, sæbe og masker. Alle sammen nødvendige redskaber for at holde smitten nede.

I flygtningelejrene i det nordlige Kenya er støtten også brugt til simple værnemidler som sæbe, syning af masker med videre. Derudover er et beløb brugt til at etablere en brønd, så markerne kan give afgrøder og sikre levebrødet.

- Støtten er særlig tiltrængt i en tid, hvor den internationale støtte og opmærksomhed er stærkt dalende. Europas egne udfordringer har optaget os, så andres problemer bliver overset, men behovene i Afrika er stadig massive, siger Stig Glent-Madsen og fortsætter:

- Fondens formål er at gøre opmærksom på nøden og afhjælpe, hvor det er muligt. Selv en lille støtte gør en forskel for det enkelte menneske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Udskældte pudebump er fjernet

Annonce