Annonce
Viborg Nyt

23 procent færre boliger til salg end for et år siden

Der er færre boligere til salg end tidligere, skriver Nybolig i en pressemeddelelse. Pressefoto
Det historisk lave boligudbud lige nu stiller større krav til ejendomsmæglerens kompetencer og værditilbud, fordi den lokale konkurrence strammer til, vurderer Nybolig.
Annonce

Viborg: Udbuddet af boliger ligger langt under niveauet for de seneste mange år. 45.396 boliger var der til salg på det danske boligmarked ved udgangen af uge 47, hvilket er 23 procent lavere end i 2019. Det viser tal fra Boligsiden, som Nybolig har analyseret.

-Tallet er markant, fordi markedet i de seneste mange år har haft et udbud, der svingede mellem cirka 55.000 og 65.000 boliger. Alene siden november sidste år er udbuddet skrumpet med næsten en fjerdedel, og det må vi kalde historisk, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig i en pressemeddelelse.

Ifølge ham kan vi teoretisk set nå et punkt, hvor det begynder at indvirke på antallet af bolighandler, fordi køberne ikke længere kan finde relevante boliger. Men der er vi langt fra endnu.

- Det er vigtigt at huske på, at det faldende udbud ikke skyldes en usædvanligt lav vilje til at sætte til salg. Faktisk bliver der sat flere boliger til salg end i de foregående år - vi sælger bare også endnu flere, og det vil helt sikkert sætte pres på den lokale konkurrence mellem ejendomsmæglerne, siger Thomas Hovgaard.

Han mener derfor, at de mæglere, der formår at skille sig ud med de stærkeste værditilbud, vil klare sig bedst gennem en periode med lavt udbud.

- De fleste ejendomsmæglere kan heldigvis andet end at sælge folks boliger. Og her vil et bredt kompetence- og produktkatalog være en stor fordel. For eksempel kan ejendomsmæglerne også hjælpe de kunder, der har brug for rådgivning i forbindelse med køb, eller mere specifikt hjælp til at finde den optimale bolig, som både kan være tidsbesparende og en god forretning for kunden, fortæller Thomas Hovgaard.


Tallet er markant, fordi markedet i de seneste mange år har haft et udbud, der svingede mellem cirka 55.000 og 65.000 boliger. Alene siden november sidste år er udbuddet skrumpet med næsten en fjerdedel, og det må vi kalde historisk.

Thomas Hovgaard, Kommunikationschef i Nybolig
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Danmarks Indsamling: En Viborg-sag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Tag på oldtidsløb i Hvolris

Viborg Nyt

Udskældte pudebump er fjernet

Annonce