Annonce
Viborg Nyt

25 år med Lions: Blandet løveflok gør en stor forskel lokalt

Lene Bendix har været med i alle 25 år, Lions Viborg Borgvold har eksisteret. Foto: Helle Lenschow
I år kan Lions Viborg Borgvold fejre 25 års jubilæum. Det markerede organisationen ved at dele donationer for en samlet sum af 100.000 kroner ud i weekenden.
Annonce

Viborg: Godgørenhed handler om at hjælpe andre, og det er præcist, hvad Lions Viborg Borgvold har gjort lokalt de seneste 25 år. Klubben er stadig meget aktiv, og i weekenden blev der doneret 100.000 kroner ved jubilæumsreceptionen i Viborg.

I alt 16 personer eller projekter fik tildelt mellem 1500 og 10.000 kroner, hvor blandt andet Tuba, Foreningen Sind, Mødrehjælpen og mange flere modtog donationer.

Det var tidligere skoleinspektør Preben Andersen og leder gennem mange år på kommunen Frank Mikkelsen, der tog initiativ til at starte klubben. De brød med det gamle Lions Viborg for at danne en klub, hvor begge køn kunne deltage. Det var i tidens ånd, mente de to, og opbakningen var stor fra start. Klubben lagde således ud med 30 medlemmer. Den første præsident var en kvinde - nemlig advokat Joan Kolding.

Lige nu tæller Lions Viborg Borgvold 21 medlemmer, og en af dem, der har været med fra starten, er Lene Bendix. Hun fortæller, at klubben har 11 årlige møder i lokaler, som ejes af den lokale soldaterforening på kasernen. Hertil kommer diverse besøg i virksomheder.

Via forskellige arrangementer - såsom billedlotteri, fiskemarked på Hjultorvet, julehus med salg af godter på Hjultorvet og deltagelse på sidelinjen i 24 timers løbet og Viborg City Maraton - samler medlemmerne penge ind, som doneres til forskellige formål. 100 procent af overskuddet fra aktiviteter og indsamlinger går til humanitære og sociale formål – der bruges ingen penge på administration.

- Vores motto er "vi hjælper", og det er faktisk kort fortalt det, vi gør. Gennem årene har vi gjort en forskel for mange lokalt, men også globalt. Det er dejligt at være med til at gøre en forskel, siger Lene Bendix.

Annonce

Lokalt og internationalt

Blandt andet har Lions Viborg Borgvold hjulpet med penge til Katastrofefonden, hospitalsudstyr til Litauen og penge til børn i Rumænien. Lokalt har mange gennem årene fået glæde af medlemmernes store indsats. Blandt andet står klubben bag tv til den lokale børneafdeling på sygehuset, hjælp til opstarten af ungdomspsykiatrisk afdeling i Viborg, penge til Julemærkehjemmet i Hobro og støtte til både Tuba, Mødrehjælpen og det lokale krisecenter for kvinder. Desuden er Lions Viborg Borgvold meget aktive inden for ungdomsudveksling.

- I år sender vi en ung til Japan på udveksling. Her kan den unge bo i en international ungdomslejr og hos private i landet. Vi sender en afsted hvert år, og det er en nøje udvalgt ung, som kan repræsentere både Danmark og Lions, siger Lene Bendix.

Et andet tiltag er Lions Adventure, hvor en ung via Lions får mulighed for at sejle med sejlskibet Mary Lee Ann på opdagelse og udvikle sig. Her er tale om et ungt menneske, der er velfungerende, men som trænger til at komme lidt væk hjemmefra - måske fordi der er nogle problemer i familien.

- Vi modtager også unge her. I 2021 er der en stor lejr ved Stoholm, hvor der kommer omkring 35 unge fra hele verden, siger Lene Bendix.

Hun forklarer, at Lions Viborg Borgvold ikke hjælper enkeltpersoner, men forsøger at målrette hjælpen, så den kommer flest muligt til gode. Et eksempel på dette er donationen af en projektor til plejehjemmet Blichergaarden i Viborg, hvor beboerne nu nyder muligheden for at se både foredrag med billeder og synge sange sammen med teksten letlæselig på væggen.

I alt deler den lokale jubilar cirka 100.000 kroner ud til hjælp årligt.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Er du kæreste med din kæreste?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny kunderådgiver

Viborg Nyt

New Jungle Trio kommer til Houlkær

Viborg Nyt

Camping i skovens dybe stille ro

Viborg Nyt

Butikschef vender tilbage til Wagner

Annonce