Annonce
Viborg Nyt

25 procent af befolkningen har ikke røgalarm

Det kan hurtigt gå galt, men hvis man har en røgalarm, bliver man advaret, så man kan nå at komme ud, hvis hjemmet brænder. PR-foto
En røgalarm kan advare og redde liv ved røgudvikling i hjemmet - alligevel har mere end hver fjerde dansker ikke en alarm installeret.
Annonce

Bolig: Ingeniørforeningen IDA har gennemført ben undersøgelse blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen, og den viser, at flere hundrede tusinde danske boliger ikke har installeret en røgalarm. Faktisk er det mere end hver fjerde.

- Det er desværre ikke overraskende, men stadig alt for mange, siger IDAs ekspert i brandsikkerhed, Ib Bertelsen, i en pressemeddelelse.

Når tallet ikke overrasker brandeksperten, skyldes det, at IDA har haft tilsvarende resultater i undersøgelser, som foreningen har gennemført siden 2015.

- Det er trist, for det er med brand som med alle andre ulykker: En hurtig indsats er vigtig for at begrænse omfanget af skaderne. Her spiller røgalarmen en vigtig rolle for at alarmere tidligt om røg i køkkenet, eller fra et væltet stearinlys – eller et af de mange andre typiske uheld i hjemmet, som kan udvikle sig til en decideret brand, siger Ib Bertelsen.

Annonce

Mange udrykninger

I gennemsnit er der 4000 udrykninger til brande i private hjem om året, men der er også mange situationer med brand, hvor folk selv får ilden under kontrol, inden tingene udvikler sig.

- Men den bedste indsats mod brand er selvfølgelig at sørge for, at den slet ikke opstår. Derfor er omtanke i det daglige klart den vigtigste forholdsregel. Men uheld har det med at komme på uanmeldt besøg, og derfor er det en rigtig god idé at have en røgalarm i sin bolig, opfordrer Ib Bertelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Annonce