Annonce
Viborg Nyt

Apoteker i Viborg tilbyder test: Har du haft corona?

Viborg Svane Apotek, Viborg Rådhus Apotek og Overlund Apotek tilbyder en priktest, som med mere end 90 procent sikkerhed kan afgøre, om man har haft corona-virus i kroppen. Pressefoto
Med et lille prik i fingeren kan du nu finde ud af, om du har været smittet med corona-virus.
Annonce

Viborg: Hvis du er i tvivl om, om du har været smittet med corona, kan du nu få afklaring på Viborg Svane Apotek og tilhørende filialer – Viborg Rådhus Apotek og Overlund Apotek. Apotekerne tilbyder nemlig test for antistoffer mod den nye corona-virus.

Testen foregår ved, at apotekets faguddannede personale laver et lille prik i fingeren og opsamler en dråbe blod, som bliver undersøgt for antistoffer mod virusset Sars-Cov-2, der forårsager covid-19.

Efter 10 minutter kan testen vise, om blodet indeholder antistoffer, og dermed om testpersonen har været smittet.

Apoteker Rami Zeidan er glad for at kunne tilbyde testen på apoteket.

- Vi tilbyder testen, fordi vi har fået mange henvendelser fra borgerne, som gerne vil finde ud af, om de har været smittet med corona-virus, siger Rami Zeidan.

Han understreger samtidig, at man - uanset hvilket resultat, antistoftesten viser - fortsat bør følge myndighedernes anbefalinger for at begrænse smitte såsom god håndhygiejne og fysisk afstand. Og hvis man får symptomer på corona-virus, bør man også altid kontakte sin læge.

Annonce

Mere end 90 procent sikker

Der findes i øjeblikket ingen tilgængelig antistoftest, der kan give et fuldstændig sikkert resultat. Men den test, man benytter på Viborg Svane Apotek og tilhørende filialer, er valideret af Statens Serum Institut som en af de sikreste på markedet.

- Sandsynligheden for et korrekt resultat er beregnet til over 90 procent. Der findes på nuværende tidspunkt ingen test, der giver et 100 procent sikkert resultat, siger Rami Zeidan.

Apoteket tilbyder testen i hele åbningstiden og uden tidsbestilling. Dog kan der forventes lidt ventetid i tidsrummene 12.00-13.00 og 14.30-15.30.

Testen koster 269 kroner.


Sandsynligheden for et korrekt resultat er beregnet til over 90 procent. Der findes på nuværende tidspunkt ingen test, der giver et 100 procent sikkert resultat,

Rami Zeidan, apoteker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Sidste åndedrag for Carte Blanche

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Annonce