Annonce
Viborg Nyt

Asfalt-mekka vinder international arkitekturpris

Game Streetmekka Viborg vandt tirsdag "OL-guld" i sports-arkitektur. Pressefoto
Viborg Kommune har sammen med gadeidrætsorganisationen Game og Effekt Arkitekter vundet "OL-guld" i idrætsfaciliteter for forvandlingen af den gamle vindmøllehal til gadeidræts- og kulturcentret Game Streetmekka Viborg.
Annonce

Viborg: Game Streetmekka Viborg vandt tirsdag "OL-guld" i idrætsfaciliteter for forvandlingen af den gamle vindmøllehal på Nellikevej, der nu er et sprudlende fritidscenter med ramper i alle størrelser.

Den internationale organisation for idræts- og fritidsfaciliteter, Iaks, uddelte sammen med den Internationale Olympiske Komite, IOC, årets internationale priser ved et stort awardshow i Køln i Tyskland.

- I Game er vi enormt stolte over prisen. Både fordi den fokuserer på arkitekternes flotte løsninger i bygningens transformation fra udtjent industri til en levende idrætsfacilitet og på samme tid anerkender den sociale forskel, huset skaber, via de positive fællesskaber og aktiviteter, som det rummer, siger Mikkel Selmar, der er chef for faciliteter og events i Game.

Juryen begrundede blandt andet valget af Game Streetmekka Viborg med, at bygningen takler to af nutidens aktuelle udfordringer: Bæredygtig genbrug af forladte, præfabrikerede industribygninger og skabelse af vedvarende social forandring gennem sport og kultur, ledet af unge mennesker. Prisen gør også Viborg Kommunes borgmester, Ulrik Wilbek stolt, da Game Streetmekka understøtter flere af byrådets tværgående målsætninger, som for eksempel at højne borgernes fysiske, mentale og sociale sundhed.

- Dansk arkitektur og design er kendt i hele verden - også når det gælder sportsfaciliteter. Det er dejligt, at vi med Game i Viborg kan være med til at bære den fakkel videre med et bæredygtigt projekt, der involverer høj grad af genanvendelse og er langt billigere end et nybyggeri.

Samtidig er målet med streetmekka'et at fremme integration og samvær blandt unge, som normalt ikke ses i foreningslivet. Flere unge skulle derfor gerne komme i bevægelse, mens ensomme unge gives en mulighed for at blive en del af et fællesskab.

Game Streetmekka Viborg har:

* registreret cirka 75.000 besøg i de 18 måneder, huset har eksisteret

* i løbet af det seneste år haft 4080 aktive medlemmeer

* voksende medlemstal med cirka 200 nye medlemmer hver måned

* 316 medlemsskaber fra boligområdet Ellekonebakken (Viborg Kommunes eneste boligområde på regeringens ghettoliste), der i samarbejde med Boligselskabet Sct. Jørgen har fundet vej til Game Streetmekka.

Her ses de glade prisvindere fra venstre mod højre: chef for faciliteter og events Mikkel Selmar fra Game, konsulent Henrik Hauritz fra Viborg Kommune, arkitekt og coo fra Effekt Arkitekter Mikkel Bøgh samt ceo og medstifter af Game Simon Prahm. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Annonce